5

Ce sancțiuni au aplicat jandarmii?

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au asigurat măsurile de ordine publică un efectiv de 130 de jandarmi, scopul fiind acela de a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică în aria de competenţă.

Acest obiectiv a fost atins şi datorită cetăţenilor care au ţinut cont de recomandările preventive ale jandarmilor, pentru perioada sărbătorilor.

„Cu toate acestea în perioada de referinţă au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.400 lei, din care 6 avertismente scrise”, informează IJJ BN.

Principalele fapte antisociale sancţionate de jandarmi au fost: provocarea unor scandaluri, lipsa supravegherii minorilor, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, refuzul legitimării în faţa agentului constatator şi atragerea de persoane de sex opus cu scopul obţinerii de foloase materiale.
De asemenea la Beclean a fost sancţionată alertarea forţelor de ordine fără motiv bine întemeiat, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare dar şi tulburarea ordinii publice iar la Sîngeorz-Băi jandarmii au intervenit pentru aplanarea unui scandal.

(1)

Leave a Reply