pista biciclete

Ce se întâmplă cu pistele de bicicliști?

Că e nevoie de mai multe piste de bicicliști în Bistrița se știe de mult timp, însă în sfârșit municipalitatea ia atitudine.
Astfel, până în 2018-2019 Bistrița va avea piste de biciclete.

„În această perioadă avem in proiectare 25 de km de piste de biciclete pentru bicicleta utilita. O să vă spun că nu am cedat unor solicitări de-a fușări lucrurile și de-a face niște benzi colorate pe trotuare, pe care să le numim piste de biciclete. Nu , sunt piste denivelate, care vor acoperi unele străzi din municipiu. Deocamdată vor acoperi doar 25 de km. Joi le vom discuta în CT și după aceea vor fi aprobate în Consiliu Local, mă refer la studiile pentru aceste piste urmând ca ele să fie finanțate pe fonduri europene, pentru că altfel costurile sunt destul de ridicate pentru realizarea lor. Apreciez că în doi ani-doi ani și jumătate Bistrița va avea piste de biciclete adevărate”, a precizat primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu în cadrul unui eveniment.

Edilul a adăugat că vor fi amenajate și altfel de piste, pentru ce…

„Vreau să adaug că în afară de bicicleta utilitră avem în vedere și bicicleta de agrement și pe lângă cei 25 de km mai avem 23 de km de piste în proiectare”, a adăugat Crețu.

Pistele pentru bicicleta de agrement sunt de obicei în afara orașului și fac legătura cu localitățile componente sau cu locuri de agrement.

(89)

Leave a Reply