INTREBARE

Ce spun sondajele de alegerile parlamentare?

Cu patru luni înaintea alegerilor parlamentare, un institut de cercetare sociologică a făcut publice mai multe cifre care prezintă situaţia principalelor forţe politice înaintea scrutinului din iarnă. Potrivit documentului, nu doar PSD și PNL vor intra în Parlament, ci și UDMR, ALDE, PMP și USR, informează televiziunea locală AS-TV.

Alegerile legislative ar putea avea loc la începutul lunii decembrie. Premierul Dacian Cioloș a propus ca dată pentru turul de scrutin 4 decembrie, dar a oferit și varianta de 11 decembrie. Cel mai probabil, data de 11 decembrie va fi agreată datorită faptului că 4 decembrie ar fi legată de ziua liberă de 1 decembrie, iar politicienii se tem de o absență masivă la vot. Sociologul Marius Pieleanu a anunțat o serie de cifre pentru scrutinul din iarnă. El spune că nu doar PSD și PNL vor intra în Parlament, ci și UDMR, ALDE, PMP și USR.
Aplicaţia arată următoarele cifre la nivel naţional: PSD 40 la sută, PNL, 35, ALDE, 12-13, PMP, 5,5, USR, 5, UDMR, 6 procente . La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, procentele nu sunt mult diferite, PSD fiind partidul care ar urma să câştiga alegerile parlamentare.

(44)

Leave a Reply