ZGONEA-GOEGHIU

Ce spune Zgonea despre programul de prevenție?

PNL a inițiat un proiect de lege care poate obliga pacienții de cancer să își plătească tratamentul dacă nu participă la programe de prevenție.

„Asta înseamnă că un bătrân aflat în vârf de munte, pentru care mersul la medic reprezintă o adevărată aventură, în cazul în care are cancer, trebuie să își plătească tratamentul. Pentru că nu a ajuns să își facă controalele de prevenție. Și pentru că PNL se gândește doar la cei bogați, nu și la omul de rând, care poate nu își permite să plătească medicamentele. Cu acești oameni ce facem? Îi lăsăm să moară în chinuri pentru că nu au ajuns la controalele de prevenție?

Oricum, vă spun din proprie experință, mama mea și-a făcut analizele din 6 în 6 luni, dar cancerul a fost descoperit doar când era deja prea târziu ca să poată fi salvată”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Totodată, acum 2 zile copreședintele PNL Alina Gorghiu susținea că legea prevenției în sănătate ar putea salva multe vieți și a transmite președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, că a duce o campanie „mincinoasă” împotriva acestui proiect, caew este un „mod jalnic de a face politică”.

(27)

Leave a Reply