radu moldovan-cocoi-medici

Centru de radioterapie și heliport, la Bistrița?

Zilele Medicale Bistriţene, eveniment aflat la ediţia a VI-a, au început miercuri şi ține până vineri, 22 aprilie. Acesta este organizat de Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu mai multe organizaţii medicale.

„Vreau să îl felicit pe Domnul Doctor Dan Cocoi, Președintele Colegiului Medicilor din Bistrița-Năsăud pentru organizarea celei de-a VI-a ediții a Zilelor Medicale Bistrițene.
Respect foarte mult profesia medicală și medicii județului nostru. Din acest motiv am muncit alături de colegii mei de la Consiliului Județean pentru a crea condiții cât mai bune pentru medicii bistrițeni!
În total, în ultimii 4 ani am investit peste 20 de milioane de euro în modernizarea Spitalului Județean de Urgență și a Policlinicii Spitalului Județean și nu ne vom opri aici!”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan

De asemenea, a precizat că, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Primăria Bistriţa vor construi un centru de radioterapie, și totodată că are intenția de a dota Spitalul Județean cu un heliport.

„În mandatul meu care se apropie de final, am reuşit să atragem fonduri în valoare de peste 20 de milioane de euro care au fost investite în sistemul de sănătate. Avem, în prezent, un spital judeţean de urgenţă care arată de la bine înspre foarte bine. Astăzi am primit confirmarea că Guvernul României va continua parteneriatul cu instituţia pe care o conduc în finalizarea blocului operator. Guvernul ne-a aprobat cei 2 milioane de euro cu care vom termina în vara acestui an, spun eu, unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din România cu opt săli de operaţie ultramoderne şi cu toate dotările…Cel mai important lucru pe care vrem să-l facem este un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer. Din păcate, prezenţa acestei boli este din ce în ce mai frecventă. Bolnavii noştri se duc la Cluj şi în alte zone unde şi acolo e aglomerare foarte mare. Noi avem terenul, de la minister am primit promisiunea că ne vor sprijini cu aparatul şi eu sper ca Primăria Bistriţa să vină alături de noi cu construirea buncărului care are costuri foarte mari. Sunt betoane speciale cu grosimi foarte mari. Eu sper ca, într-un termen rezonabil, să avem acest centru de radioterapie pentru a veni în sprijinul oamenilor care au probleme”, a adăugat Radu Moldovan.

sursa foto: Radu Moldovan

(28)

Leave a Reply