centru

Centrul Medico-Social la Susenii Bârgăului

Centrul medico-social de la Susenii Bârgăului, înfiinţat în 2007 şi reabilitat cu circa patru milioane de lei bani europeni, guvernamentali şi de la bugetul comunei Prundu Bârgăului, este o adevărată bijuterie în care oameni în vârstă şi bolnavi îşi vor găsi alinarea suferinţelor.

„Denumirea proiectului este Extindere și Modernizare Unitate Medico Socială Susenii Bârgăului. Cererea de finanțare a fost depusă în 15.12.2009, însă până la deounerea cererii de finanțare a fost o muncă destul de mare, o muncă pe care a dus-o o echipă alături de un consultant, este vorba de doamna Monica Mureșan de la CCI BN. Am reușit să depunem cererea de finanțare împreună cu studiul de fezabilitate, a urmat o lungă perioadă de evaluare, faptul că în luna a 12 am depus  proiectul, să nu uităm că în data de 13. 12. 2009, POR și-a închis porțile. Respectiv în 12 am ajuns cu cererea de finanțare la Cluj și știți foarte bine că POR finanțează cererile în ordinea depunerilor. Faptul că am depus în ultima zi, eram pe coada listei. A urmat evaluarea proiectului, a conformității, am fost declarați conformi însă pentru faptul că eram depășiți  cu 150% pe vremea aceea posibilitatea de finanțare am fost trecuți pe lista de rezervă. A urmat un drum foarte lung până în anul 2012-2013, am ținut în permanență legătura cu cei de la Cluj, am schimbat informații, am avut multe speranțe, de multe ori le-am reînnoit,  de multe ori le-am pierdut, însă am ajuns ăn 2013 când s-a întrevăzut din nou speranța finanțării acestui proiect. Motivul a fost unul simplu, faptul că prin implementarea proiectelor depuse până la această dată s-au făcut economii, iar din acelea am putut fi finanțați și noi. Am dat drumul la proiectul tehnic imediat, am continuat evaluarea lui, s-a făcut eligibilitatea, iar undeva la începutul anului 2015 am fost informați  că am obținut această finanțare. A urmat imediat activitatea în SEAP pe  licitația lucrărilor, am finalizat-o cu succes, iar în 13.06 am semnat contractul de finanțare, imediat am depus documentația la ISC, am depus cererea pentru ordinul de începere a lucrărilor, iar lucrările efectiv au început în data de 29 iunie. Am avut o întrerupere de 2 săptămâni datorită faptului că au apărut niște neprevăzute la fundația exixtentă, după care ne-am continuat lucrările iar în data de 31 decembrie clădirea se afla în faza în care o vedeți”, a precizat directorul Centrului medico-social de la Susenii Bârgăului, Gabriel Bruj.

În Centrul medico-special vor lucra, în final, 31 de angajaţi, asistenţi medicali, sociali, psihoterapeuţi, kinetoterapeuţi şi personal administrativ.

La inaugurarea Centrului au participat primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan ,  deputaţii PSD Doina Pană şi Daniel Suciu, senatorul Ioan Deneş, vicepreşedintele CJ, Alexandru Pugna, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, şefi de instituţii sociale  şi alţii.

 

centru 1î centru 2 centru 3 centru 4 centru 5 centru 6 centru

(71)

Leave a Reply