ipj

Cercetaţi pentru infracţiuni economice

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în vederea prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, precum şi pentru menţinerea unui climat de legalitate în mediul de afaceri.

Astfel, în urma activităţiilor desfăşurate, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.600 de lei, din care 8 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilegale ilicite, o sancţiune prevăzută de Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol. Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 100 de lei.

„La data de 26 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.
În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate poliţiştii au identificat, pe DN 17, pe raza localităţii Uriu, un bărbat în vârstă de 58 ani din municipiul Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism cu care transporta cantitatea de 300 litri de alcool, fără a deţine documente de provenienţă.
Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia”, informează IPJ BN.

La aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, respectiv:
– un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitate Livezile, a fost depistat în pe raza municipiului Bistriţa, în timp ce oferea spre vânzare parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute şi care poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii, identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, în cadrul segmentelor de public vizat;
– o femeie în vârstă de 30 de ani, din Bucureşti, a fost depistată în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistriţa, în care avea 11 parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute şi care poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii, identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, în cadrul segmentelor de public vizat.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor două persoane.

(24)

Leave a Reply