DSC_0139

Ceremonial de comemorare

Pe platoul Batalionului 812 Infanterie „BISTRIȚA”, a avut loc ceremonialul de comemorare a slt. (post-mortem) Vizireanu Gheorghe Adrian –Ion și a slt. (post-mortem) Dumitrescu Marian Iulian, căzuți la datorie în T.O. Afganistan în data de 08.05.2016.

„Activitatea a fost condusă de către comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, colonel Iulian Berdilă, care după primirea raportului și intonarea Imnului de Stat, a prezentat pe scurt împrejurările în care s-a petrecut accidentul, ceremonialul continuând cu un moment de reculegere.
Slujba de pomenire a celor doi eroi căzuț la datorie a fost oficiată de preotul militar al garnizoanei, Iustin Iuliu Șomodean.
La activitate a participat întreg personalul comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, a Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”, a Batalionului 405 Sprijin Logistic „Năsăud”, care au adus un pios omagiu celor care și-au dat viața sub faldurile Drapelului Tricolor, eroi care vor rămâne veșnic în amintire noastră și nu-i vom uita niciodată”, precizează Lt. col. Florin Apăfăian, ofițer cu informarea și relațiile publice la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Ambii eroi au fost propuși pentru a fi decorați de președintele Românieicu ordinul Steaua României în grad de cavaler, cu însemne de război.

„Totodată, transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate, Bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace!””, adaugă Lt. col. Florin Apăfăian, ofițer cu informarea și relațiile publice la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

sursa foto. Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

(4)

Leave a Reply