Cetatea medievală Bistrița –punerea în valoare a patrimoniului cultural

Cetatea medievală Bistrița –punerea în valoare a patrimoniului cultural

Primăria Bistrița își dorește amenajarea unui traseu turistic.
Proiectul „Cetatea medievală Bistrița –punerea în valoare a patrimoniului cultural” e gata.
El vizează mai multe spații multifuncționale din oraș.

Primăria Bistrița a finalizat documentația de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru proiect.
Acesta vizează promovarea turismului cultural, legat de spaţiile multifuncţionale din oraş, pe traseul vechiului zid de împrejmuire al Cetăţii Medievale Bistriţa: fragmentele din zidul cetăţii şi Turnul Dogarilor.
Acestea sunt înscrise în Lista Monumentelor Istorice că obiective de interes naţional.

Prin acest proiect se va reabilita Turnului Dogarilor, iar pe terenul dinspre Parcul Municipal va fi creat un amfiteatru în aer liber.
Pe traseul zidului Cetății, se vor amplasa casete etanșe acoperite cu sticla securizată, care vor fi luminate din interior pe timpul nopții.
Totodata va fi reconstruită Poarta Lemnelor. Proiectul mai prevede refacerea pe porţiuni izolate, a „drumurilor de strajă” la partea superioară a zidurilor Cetăţii. Partea superioară a zidurilor poate oferi o privelişte impresionantă asupra unor zone ale oraşului prin amenajarea unor puncte de interes vizual, aşa numitele „belvedere”.
Municipalitatea vrea să realizeze un traseu turistic de 2500 de metri. Timpul de realizare a lucrărilor este estimat la un an și jumătate, iar suma ajunge la 4,5 milioane de euro.

(4)

Leave a Reply