pic1

Cheia IT-ului din țara noastră

Ștefan Cristian Brinduşă, un tânăr informatician din Bistrița-Năsăud, în vârstă de 25 de ani, este cel care a început să lucreze la Kogaion Linux, în urmă cu 5 ani. Kogaion Linux este un sistem software de distribuție produs în România, care poate deveni cheia IT-ului din țara noastră.

„Orice cod pe care îl creăm, orice program este open source. Oricine va avea posibilitatea să îl modifice pe bunul său plac”, a delarat Ștefan Cristian Brinduşă, potrivit TVR.

Kogaion reprezintă o variantă Desktop care are ca și tintă principală utilizatorul cotidian de GNU/Linux, potrivit rogentos.

Modulele Server sunt vizate de sistemul denumit Argent Linux. Acesta se află încă în dezvoltare, fiind nepublicat și utilizat momentan doar de dezvoltatori. De asemenea, ținta prioritară a sistemului Argent este securitatea națională și cibernetica.

Ştefan Brinduşă a fost recrutat încă din timpul facultății de corporația Hewlett-Packard (HP). În prezent este administrator de servere, developer şi programator la compania americană cu sediul în România, potrivit cunoastelumea.

sursa foto:rogentos

(10)

Leave a Reply