lemn

Cherestea şi material lemnos confiscate

Cherestea şi material lemnos confiscate, un autovehicul ridicat şi numeroase sancţiuni aplicate pe linie silvică în urma misiunilor executate de jandarmii bistriţeni în mai puţin de o lună.

„De la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 51 din 2016, la data de 20 octombrie a.c., odată cu noile atribuţii conferite Jandarmeriei Române privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, la nivelul judeţului au fost organizate mai multe acţiuni specifice pe această linie cu scopul prevenirii şi combaterii delictelor silvice”, informează IJJ BN.

Numai pe această linie jandarmii bistriţeni au aplicat în mai puţin de o lună, 47 de sancţiuni, din care 9 amenzi în valoare de 12.000 de lei şi 39 avertismente scrise.
Sancţiunile au fost aplicate pentru: transport de material lemnos fără documente legale, pătrunderea în fondul forestier cu autovehicule nedestinate transportului de material lemnos, neluarea măsurilor de împrejmuire a instalaţiei de debitare, deţinerea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier fără drept şi tăierea de material lemnos în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010 actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Totodată, la cea mai recentă acţiune organizată pe această linie, a fost ridicat un autovehicul care era folosit la transportul materialului lemnos.
Au fost confiscaţi 19 metri cubi de material lemnos şi cherestea în valoare de 2.452 lei.
De asemenea, conform procedurilor legale în vigoare materialul lemnos a fost predat Ocoalelor silvice pe raza cărora au fost constatate faptele.
Misiunile specifice au fost executate pe Valea Budacului (Cuşma, Cetate, Dumitriţa, Ragla, Budacu de Sus, Ardan, Şieu, Şieuţ, Domneşti, Dorolea), pe Valea Someşului (Sîngeorz-Băi, Cormaia, Maieru, Anieş, Şanţ, Valea Mare), Valea Ilvelor (Ilva Mică, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Ilva Mare, Leşu Ilvei, Ivăneasa).
Astfel de acţiuni specifice vor mai fi organizate pe tot parcursul sezonului rece prevenirea şi combaterea delictelor silvice dar şi în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă pentru constatarea şi prevenirea furturului şi transportului ilegal de brazi.

(1)

Leave a Reply