Clotilde-Armand

Clotilde Armand vine la Bistrița

USB BN se întâlnește cu Clotilde Armand actual consilier local al Primăriei Sectorului 1 București.
Întâlnirea are loc astăzi, 4 august de la ora 19:30, la Atelierul de Cafea din str. Gheorghe Șincai nr. 26.

Clotilde Armand este reprezentantă a USB în cursa electorală pentru Primăria Sectorului 1.

Clotilde Armand s-a născut pe 28 iunie 1973 în Pointe-à-Pitre, în departamentul francez de peste mări Guadelupa, situat în insulele Antilele Mici din Marea Caraibilor. Aici tatăl ei își îndeplinea serviciul militar alternativ ca profesor de matematică. Familia ei este originară din orașul francez Vichy, unde trăiesc în prezent părinții ei. Bunica paternă a Clotildei Armand a fost verișoară primară cu scriitorul Jean Giraudoux, iar bunica maternă – fiica contelui de Champs de Saint-Leger.

Clotilde Armand a învățat la școala Notre-Dame din Cusset, apoi la cea din Vichy. Examenul de bacalaureat l-a susținut la Clermont-Ferrand. A studiat în 1993-1996 la École centrale de Paris, obținând diploma de inginer. În perioada 1995-1997, a urmat studii postuniversitare la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, Massachusetts (SUA), unde a obținut un dublu titlu de Master of Science în specialitățile „Ocean Engineering” și „Technology and Policy”, având și funcția de asistent la cursul „Engineering Systems Analysis”.Aici l-a întâlnit pe viitorul ei soț, Sergiu Moroianu, matematician român, cercetător la Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, în acel timp doctorand în matematică la MIT.

Familia s-a stabilit la București în 1999. În următorii ani Clotilde Armand s-a mutat în interes de serviciu în Franța și Germania, apoi s-a reîntors la București.

Clotilde Armand este de profesie inginer. A deținut funcții de conducere în cadrul Distrigaz Sud, American Airlines, Airbus, KPMG. În 2002-2004 a lucrat în Franța și Germania la MI-GSO, subsidiară a Alten, o companie de consultanță specializată în managementul de proiecte industriale de talie mare.

În 2005-2010 a lucrat ca manager executiv la Distrigaz Sud pentru București și manager de proiect pentru Distrigaz Confort, apoi din 2010 – director of Innovation & new markets la GDF Suez Energie France în Paris, cu accent pe producția de energie regenerabilă.Din septembrie 2013 până în prezent Clotilde Armand este director general pentru grupul de firme Egis din România, Bulgaria și Moldova, în care lucrează 200 de ingineri pentru proiecte de infrastructură: autostrăzi, poduri, tuneluri, baraje, stadioane, stații de epurare, porturi, aeroporturi, navigabilitatea Dunării.

Clotilde Armand este vicepreședinta Asociației Române a Inginerilor Consultanți (ARIC). În 2015, a făcut parte dintre semnatarii unei scrisori deschise adresate Guvernului și Președinției României, care semnala probleme cu care se confruntă industria de consultanță-proiectare a infrastructurii de transport.

În anii 1990, Clotilde Armand și soțul ei, alături de alți români din diasporă, au scris autorităților americane în susținerea acceptării României în NATO.

Înainte de candidatura în alegerile locale din 5 iunie 2016, a fost cunoscută mai ales pentru implicarea în programe de pregătire profesională și inițiative civice.

Armand a devenit mai cunoscută odată cu candidatura la funcția de primar al sectorului 1 din partea Uniunii Salvați Bucureștiul. Deși exit-poll-urile o dădeau câștigătoare, în final s-a clasat pe locul 2, cu 21.504 voturi reprezentând 28,7% din opțiuni, după Dan Tudorache, reprezentantul PSD, care a obținut 23.220 voturi. Nicușor Dan, președintele USB, și Clotilde Armand au cerut renumărarea voturilor în unele secții de votare, deoarece în secțiile unde USB nu a avut observatori scorul candidatului PSD era mult superior celui obținut în secțiile în care Uniunea Salvați Bucureștiul a avut observatori. După respingerea contestației de Biroul Electoral de Sector, la 9 iunie 2016 a fost depusă o nouă contestație cu cerere de intervenție și excepție de neconstituționalitate; contestația a ajuns la Curtea Constituțională a României.

În alegerile locale din 2016 USB a devenit a doua forță politică din București după PSD, depășind PNL în preferințele alegătorilor.
sursa foto. pressone.ro

(19)

Leave a Reply