partia schi

Colaborare pentru Wonderland și probleme…

Primăria municipiului Bistrița caută operatori pentru încheierea unui contract de colaborare pentru deservirea instalației de telescaun a pârtiei de schi din Complexul turistic și de agrement Wonderland, întreținere pârtie, instalație de produs zăpada și servicii conexe.

„Primăria municipiului Bistriţa face cunoscută intenţia de încheia un contract de colaborare cu un operator pentru următoarele servicii: deservirea instalaţiei de telescaun a pârtiei de schi din Complexul turistic şi de agrement Wonderland, întreţinere pârtie, instalaţie de produs zăpada şi servicii conexe. Ofertanţii trebuie să aibă capacitatea de a efectua aceste servicii cu personal propriu şi cu îndeplinirea condiţiilor din Prescripţia PT R9 – 2003 emisă de I.S.C.I.R. Bucureşti.
Detalii suplimentare pot fi obţinute la Direcţia Tehnică, persoana de contact: Adrian Astalîş”, informează municipalitatea.

Însă sunt și bistrițeni care nu agreează ideea pârtiei de schi și pentru asta aduc argumente.

„O veste bună pentru schiori : pârtia din Wonderland e aproape gata, telescaunul (o bijuterie) este montat și se fac probe tehnologice.
Păcat că pârtia e amplasată într-un loc unde de câțiva ani nu a mai fost zăpadă!
Pe lângă această mare problemă, care va limita, cu toate tunurile de zăpadă, sezonul de schi, mai sunt încă trei probleme:
1. Panta la pornire este mare și nu există o variantă ocolitoare; după părerea mea, de schior experimentat, va fi foarte greu pentru începători!
2. Penultimul stâlp al telescaunului este fix în mijlocul pârtiei, într-o zonă cu pantă destul de accentuată; oricât de bine va fi învelit cu burete tot va fi pericol de accidente.
3. Baza pârtiei, cu o înclinație mică, nu este protejată împotriva radiației solare și a vântului, va fi foarte greu de menținut un strat bun de zăpadă”, spune Adrian Chereji.

(11)

Leave a Reply