Concert de jazz

Primăria Municipiului Bistrița, Centrul Cultural Municipal G. Coșbuc Bistrița, și Fundația Societatea de Concerte Bistrița invită cetățenii la un concert de jazz – Pedro Negrescu Trio (recording session).

Mai precis:
Pedro Negrescu – contrabas
Gabor Cseke – pian
Laszlo Csizi – baterie

Evenimentul are loc vineri 4 noiembrie 2016, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrita.

Pedro Negrescu s-a născut la Tecuci, în 25 aprilie 1969. A absolvit secţia de Regie de Operă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, apoi a urmat cursurile Academiei Hendel din Karlsruhe, Germania.

În 2008 a obţinut o bursă în Statele Unite, unde a fost asistent dirijor al maestrului Larry Livingston.

Este profesor, instrumentist, regizor muzical şi dirijor de muzică clasică. Ca muzician de jazz, a susţinut numeroase concerte şi a înregistrat trei albume proprii şi încă alte zeci ca sideman. Cântă la contrabas, violoncel, trompetă, corn, pian şi ghitară bass.

A debutat în formaţia saxofonistului Garbis Dedeian, în 1990, pe scena Festivalului Internaţional de la Sibiu. A colaborat, printre alţii, cu: Mircea Tiberian, Johnny Răducanu, Marius Popp, Dan Ionescu, Nicolas Simion,Romeo Cosma, Anca Parghel, Iancsi Körössy, Chico Freeman. A urcat pe scene din Polonia, Germania, Bulgaria, Grecia, Spania, Italia şi Statele Unite.

(2)

Leave a Reply