Concert Trigon-Ethno Jazz Group

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud și Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, organizează un concert extraordinar prilejuit de inaugurarea sălii de spectacole ”Valeria Peter Predescu” din cadrul Centrului Cultural „DACIA”.

Concertul va fi susținut de una dintre cele mai bine cotate trupe de jazz din Europa, formația Trigon din Chișinău, Republica Moldova. Mai precis, TRIGON – Ethno Jazz Group
Componență:
Anatolie Stefanet
Gari Tverdohleb
Dorel Burlacu
Valeriu Boghean

În anul 1992, Anatol Ștefăneț (violă) împreună cu Sergiu Testemițeanu (chitară bass) și Oleg Baltaga (tobe) dau naștere formației de etno-jazz Trigon. Aceasta debutează la Festivalul de Jazz de la Chișinău în 1993.
Un an mai târziu, în 1994, Trigon lansează primul lor album, „The Moldovan Wedding in Jazz”, în Franța. Albumul se bucură de un mare succes, primind premiul „Grand Prix du Disc” la scurt timp după apariție.
În perioada 1996-1999 Trigon susține un turneu în numeroase țări din Europa și din fostul spațiu URSS, având un succes nemaipomenit și fiind foarte îndrăgiți de public. În 1998, formația lansează al doilea album, „Oglina” în Germania.
Cel mai mare succes a fost înregistrat în Germania, la Festivalul de Jazz din Hamburg în aprilie 1998. De atunci formația a concertat foarte des în această țară.

În anul 2000, Sergiu Testemițeanu este înlocuit de Alexandru Murzac, iar formația lansează cel de-al treilea album, „Free Gone”. Un an mai târziu, Mario îl înlocuiește pe Oleg Baltaga. Tot în 2001 este lansat albumul „Glasul Pământului (The Voice of My Earth)”. În perioada 2003-2005 componența trupei suferă din nou modificări: Gari Tverdohleb îl înlocuiește pe Mario, Valentin Boghean și Dorel Burlacu se alătură trupei. Această componență este valabila și în prezent, iar în 2005, Trigon lansează albumul „Seven steps”.

Concertul are loc, la data de 8 septembrie 2016, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Dacia, iar prețul unui bilet este de 10 lei.

(6)

Leave a Reply