djst

Concurs de invenţii şi creaţii pentru tineri

Salonul Național de Inventică și Creație pentru Tineret a ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Aceasta este organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, în perioada 16 – 20 noiembrie 2016, la Complexul Expoziţional Romexpo București.

Cu acest prilej Ministerul Tineretului şi Sportului lansează şi un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care își expun lucrările în cadrul Salonului Național de Inventică şi Creație Ştiinţifică pentru Tineret – 2016.

„Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârste între 14 și 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere și dezvoltare.

La concurs pot participa tineri ale căror invenții sau creații se încadrează în următoarele secţiuni:

1) Științe aplicate (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)
2) Tehnologia informației(tehnologie care asociază utllizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)
3) Tehnologii ale viitorului (robotică, grafic design etc.)”, informează directorul executiv al DJAST BN, Florian Constantin.

Pentru mai multe detalii privind selecţia lucrărilor înscrise la concurs, perioada, actele necesare și fișa de înscriere, persoanele interesate pot accesa site-ul instituţiei: – www.sportsitineretbn.ro, unde vor gasi aceste informații.

(5)

Leave a Reply