Presedintele ANI, Catalin Macovei, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, luni, 21 iulie 2008. Agentia Nationala de Integritate (ANI) investigheaza, in prezent, situatia averii pentru un numar de 90 de persoane cu statut de functionar public, primele rezultate fiind asteptate in circa doua luni, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele ANI, Catalin Macovei. LASZLO MIHALY / MEDIAFAX FOTO

Consilier local găsit incompatibil de A.N.I

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 19 foşti sau actuali aleși locali (4 primari, 4 viceprimari și 11 consilieri locali).
Printre aceștia se numără și consilierul local (delegat sătesc) în cadrul Consiliului Local Bistrița, județul Bistrița Năsăud, Uță Ioan Radu.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. REGAL HOUSE S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia Uță Ioan Radu deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator), a încheiat cu Primăria municipiului Bistrița un contract de executare lucrări în valoare totală de 34.934,52 lei, și a executat lucrări de renovare și vopsire a sălii voluntari SVSU Bistrița, contravaloarea lucrărilor fiind de 1.929 lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, informează A.N.I.

Potrivit dispozițiilor încălcate, „consilierii locali […] care au […] calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale, nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea sau sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul (…) alesului local. Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”, potrivit A.N.I.

(14)

Leave a Reply