ipjbn

Controale şi verificări de specialitate la persoane juridice

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au efectuat controale şi verificări de specialitate la persoane juridice, de pe raza municipiului Bistriţa, având ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale rezultată din achiziţii intracomunitare şi a contrafacerii de produse sau a punerii în circulaţie de produse contrafăcute.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 2 infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, fiind ridicate în vederea cercetărilor produse în valoare totală de 1581 de lei”, informează IJJ BN.

Totodată, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6000 de lei, şi au fost confiscate mărfuri în valoare de 280 de lei.

„La data de 21 martie a.c., cu ocazia acţiunilor desfăşurate, poliţiştii bistriţeni au depistat doi bărbaţi, în vârstă de 41 de ani, respectiv 44 de ani, bănuiţi că, în calitate de administratori ai unor societăţi cu răspundere limitată din municipiul Bistriţa, ar fi pus în circulaţie, deţinut, folosit şi expus spre vânzare detergenţi pentru haine, susceptibili a fi contrafăcuţi”, adaugă IPJ BN.

Au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

(7)

Leave a Reply