INSTITUTIA PREFECTULUI

Copiii veseli la Instituția Prefectului

Copiii de la Grădinița „Trenulețul Veseliei” din Bistrița, însoțiți de directorul Ortanța Mureșan, doamnele educatoare și părinți, și-au prezentat lucrările expuse la Instituția Prefectului – județul Bistrița-Năsăud, după care s-au retras la discuții cu dl. subprefect Terente Ciui și membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ.

Subprefectul a mărturisit că expoziția este una de succes și că este impresionat de răbdarea și talentul de care au dat dovadă copiii în realizarea obiectelor expuse, reușind să încălzească și înveselească atmosfera din instituție și să smulgă foarte multe zâmbete.

„Pentru semestrul al II-lea al anului școlar 2015-2016, am propus copiilor și partenerilor noștri în educație, un proiect educativ de voluntariat pe care l-am intitulat sugestiv „De la inimă la inimă”. Aici își găsesc locul doar cei care sunt, vor și își doresc cu adevărat să aducă o rază de lumină în suflete. Voluntariatul este înțeles cel mai bine atunci când este practicat. Oportunitatea de a fi implicați în aceste activități oferă preșcolarilor posibilitatea de a învăța multe lucruri despre ei înșiși și despre comunitatea în care trăiesc, ajutându-i să se dezvolte frumos. Scopul proiectului nostru este acela de a crea un model de educație civică în rândul copiilor prin participarea efectivă la evenimente cu impact emoțional pentru viața lor sau a comunității. Proiectul „De la inimă la inimă” cuprinde cinci activități și se va finaliza prin organizarea unei excursii cu scop caritabil la Preventoriul Ilișua, în data de 1 Iunie, pentru a sărbători ziua copilului împreună cu alți copii aflați în situații de risc, precum marginalizarea socială sau situația materială precară. Pe această cale, dorim să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a activităților acestui proiect”, a precizat Ana Maria Boca, profesor pentru înv. preșcolar, potrivit Instituției Prefectului.

sursa foto: Instituția Prefectului

(3)

Leave a Reply