confe martie

Copreședintele PNL sare în apărarea primarului PSD din Cetate

Deputatul Stelian Dolha a declarat astăzi într-o conferință de presă că situația de incompatibilitate în care se găsește primarul din Cetate, Daniel Moldovan ar trebui să constituie un adevărat studiu de caz pentru Parlament și autoritățile centrale. Dolha spune că este greu de explicat oamenilor cum a ajuns un fermier care a accesat fonduri europene înainte de a ajunge primar să-și piardă funcția din cauza unui proiect de succes.

„Eu, după ce i s-a întâmplat primarului din Cetate, ca reprezentant al Comisiei de agricultură, vă spun că mi-e foarte greu acum să mă duc în judeţul Bistriţa-Năsăud şi să le spun fermierilor: accesaţi proiecte europene, dezvoltaţi-vă fermele voastre de familie, că pe urmă, dragii mei, nu puteţi candida. Un drept elementar pe care-l aveţi, constituţional, acela de a fi ales, voi nu vi-l puteţi exercita. Nu mai puteţi candida pentru că legea am făcut-o prost, pentru că noi v-am pus să faceți PFA-uri şi să vă legăm de aceste PFA-uri, iar pe de altă parte voi să nu mai puteți candida, sau dacă o faceți și câștigați vă pierdeți mandatul,pentru că vine legea incompatibilităţii care, din acest punct de vedere, este strâmbă”, a declarat astăzi deputatul Stelian Dolha.

„Ar trebui, cred că cu toţii suntem conştienţi, pe acest palier ca legea să fie modificată. Eu nu cred că în legislaţia europeană se regăsesc asemenea lucruri, pentru că sunt anomalii”, este părearea copreședintelui PNL.

Dolha i-a criticat și pe cei din PSD că nu au avut o poziție fermă faţă de situaţia primarului Daniel Moldovan, mai ales că au știut de la început despre ce e vorba.

„PSD-ul, care știa situatia n-a facut nimic concret, sau mă rog i-au dat o diplomă si atât. Păcat, chiar dacă politic suntem în opozitie, nu pot sa nu recunosc meritele sale ca primar. Din păcate, am aflat abia acum de ce a ajuns în incompatibilitate”, a mai spus Dolha.

(422)

Leave a Reply