cretu

Crețu: „Deşeurile stocate în Zăvoaie vor fi complet lichidate şi terenul reabilitat”

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, a făcut o serie de precizări cu privire la desfăşurarea demersurilor pentru lichidarea gropii de gunoi din Zăvoaie.

„În ceea ce priveşte deşeurile stocate, care de anul trecut se transportă în depozitul de la Tărpiu, din cele 30.000 de tone de deşeuri au mai rămas aproximativ 4.000 de tone. Asta înseamnă că, cel mai târziu la 30 aprilie, partea aceasta de deşeuri va fi mutată şi urmează cealaltă parte, pentru care nu avem contract.
Avem depusă documentaţia la ANRMAP pentru a organiza procedura de licitaţie pentru transportul celor aproximativ 10.000 de tone rămase. Se va plăti la nivelul măsurătorii cântăririlor făcute la intrare. Dacă vom reuşi în termen de două luni să facem procedurile, cu contestaţii şi cele de rigoare, înseamnă că în august sau septembrie cel târziu, deşeurile stocate în Zăvoaie vor fi complet lichidate şi terenul reabilitat. Fac precizarea că, la ora actuală, nu plătim transportul. Însă pentru cele 10.000 de tone va trebui să plătim. Taxa de depozitare este de 42,8 lei pe tonă, taxă care va fi aplicată şi celor 10.000 de tone de deşeuri”, a menţionat primarul municipiului Bistriţa.

(6)

Leave a Reply