tenis

Crișan, în optimi

Jucătorul bistriţean de tenis de masă Adrian Crișan s-a calificat în optimile de finală ale probei de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Acest lucru s-a întâmplat după o victorie de senzație în fața sud-coreeanului Lee Sangsu, cu 4-3. Crișan va juca în optimi cu campionul olimpic en titre, chinezul Zhang Jike, numărul patru mondial. Meciul este programat luni, 15 august la ora locală 21,30 (marți, 03,30, în România).
Aflat pe locul 90 în clasamentul mondial, s-a impus la capătul unui meci foarte disputat, dramatic pe alocuri, care a durat 53 de minute. Crișan, calificat in extremis la JO 2016, a reușit să întoarcă scorul de la 1-3 la seturi și a salvat o minge de meci în setul cinci. Crișan și-a egalat performanța din 2012, de la Londra, când a ajuns până în optimi după un succes remarcabil în fața germanului Timo Boll. Adrian Crișan a fost numărul 12 mondial în februarie 2006 și are patru medalii de bronz la Europene, trei cu echipa și una la individual.
Lee (25 ani) este numărul 16 mondial (al 12-lea favorit la Rio), iar palmaresul său cuprinde un titlu de campion al Asiei la dublu mixt, argint la Mondiale în proba de dublu mixt, precum și bronz mondial la dublu masculin și cu echipa.
Crișan va juca în optimi cu campionul olimpic en titre, chinezul Zhang Jike, numărul patru mondial. Meciul este programat luni, la ora locală 21,30 (marți, 03,30, în România), potrivit unei televiziuni locale.

(1)

Leave a Reply