crucea rosie 9

Crucea Roșie ajutor pentru persoanele nevoiașe

Prin activitatea umanitară, Crucea Roșie aduce mai multă speranță!

Voluntarii solidari ai Filialei Județene Bistrița-Năsăud de Cruce Roșie au marcat 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunei Roșii printr-o activitate realizată în echipă în Bistrița, unde, în cadrul unei activități social-umanitare de ajutorare, au vizitat câteva persoane amărâte și bolnave, de azi cu mai multă speranță, persoane defavorizate social, ce se află într-o situație de risc de excluziune socială, și a căror situare de locuire improvizată este localizată în zona poligonului de lângă Lac din Bistrița.

„Voluntarii Crucii Roșii Române, Filiala Județeană BN au interacționat cu persoanele vizitate, le-au distribuit alimente, haine și încălțăminte acestor persoane nevoiașe, într-un demers umanitar prin care ne-am dorit să aducem mai multă bucurie și speranță în marea de tristețe în care se află.

Persoanele vizitate au probleme medicale, unele au diferite grade de handicap, nu au apă, nu au canalizare, se hrănesc din ceea ce primesc ocazional de la deiferite persoane.

Pe măsură ce Crucea Roșie BN va primi donații, va mai vizita acești oameni cu probleme sociale grave cât și alte persoane în nevoie pe raza județului”, informează Crucea Roșie Română, Filiala Județeană BN.

Tot voluntarii entuziaști ai Crucii Roșii Române, Filiala Județeană Bistrița-Năsăud au realizat un marș în municipiul Bistrița pentru marcarea Zilei de 8 mai, Ziua Intenaționala a Crucii Roșii.

„Voluntarii, însoțiți de către Coordonatorii Ioana Silași, Marius Pintilii și Alin Ciubancan, au purtat discuții libere în cadre informale cu dna Președinte Dr. Andrea Ciuzan și cu dl. Director Psih. Marius Moldovan privind Ziua Internațională a Crucii Roșii, cât și despre activitatea ce urma a se derula”, mai adaugă Crucea Roșie Română, Filiala Județeană BN.

sursa foto. Crucea Roșie Română, Filiala Județeană BN

(3)

Leave a Reply