lostrita

Cu ochii pe braconieri

Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Mureș si Comisariatul General au primit o sesizare cu privire la faptul că o persoană din localitatea Răstolița a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu un pește din specia lostrița , cântărind aproximativ 5 kg. Garda Națională de Mediu –Comisariatul Județean Mureș a sesizat imediat IPJ Mureș, care a demarat o anchetă.

„În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată persoana în cauză, aceasta precizând că a cumpărat peștele de la doi bărbați, identificați la rândul lor, care au recunoscut că au braconat peștele în data de 25 aprilie a.c în pârâul Răstolița.
Polițiștii au întocmit dosar penal celor doi bărbați, cu vârsta de 24 respectiv 47 de ani, pentru comiterea infracțiunii de braconaj piscicol”, informează Garda Națională de Mediu.

În momentul de față, lostrița este o specie critic periclitată la nivel național, fiind prezentă doar în bazinul superior al Tisei, în râurile Bistrița Moldovenească și Mureș.
Comisarii Gărzii Naționale de Mediu efectuează, în această perioadă de prohibiție, ample controale având ca temă combaterea braconajului piscicol. În urma acestui episod de braconaj, conducerea Garda Națională de Mediu a dispus intensificarea controalelor tematice, atât în zonă cât și la nivel național.

De asemenea, contactat telefonic de către stiriactualeonline.ro, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Gabriel Petraş, a precizat că și în județul BN se vor intensifica controalele în ceea ce privește braconajul piscicol.

sursa foto:www.lacuridepescuit.ro

(3)

Leave a Reply