ziua parcurilor 1

Cum a fost marcată Ziua Europeană a Parcurilor

Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată și la Bistrița. Micuții care frecventează Școala Verde, artiști și mulți voluntari și-au dat întâlnire în cadrul unei manifestări care a vizat protejarea spațiilor verzi din municipiu.

Programul a început cu o plimbare cu bicicleta prin parcurile oraşului, pe traseul Parcul Municipal (foişor) – Parcul „Casa Albă” – Parcul M. Eminescu – Parcul Eroilor – Parcul primei şcoli româneşti – Parcul Tineretului – Parcul Municipal (foişor).

Mai exact, „Gustul naturii” a fost sloganul sub care Primăria municipiului Bistriţa a organizat, în 24 mai, o serie de acţiuni prin care a marcat Ziua Europeană a Parcurilor.
Bistriţenii care au dat curs invitaţiei Primăriei au apreciat, ca de fiecare dată, plimbarea pe biciclete prin parcurile oraşului. Grupurile ECO i-au aşteptat pe biciclişti în diferite puncte ale traseului, unde împodobiseră câte un pom cu mere, pere şi cireşe.

„În acelaşi timp, în Parcul municipal a fost organizat un centru de jocuri distractive cu participarea preşcolarilor care activează la Centrul de Informare şi Educaţie Ecologică, antrenaţi de mascota ECO.
În foişorul din Parcul municipal au avut loc ateliere de creaţie intitulate „Labirintul cu vise meşteşugite” şi realizate de artiste „handmade” bistriţene – un proiect finanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa.
„Educaţie şi artă în săptămâna prieteniei româno-poloneze”, este numele proiectului realizat de Asociaţia „Tineri pentru comunitate” şi finanţat din bugetul local al municipiului. Proiectul a constat dintr-un seminar gastronomic organizat tot în Parcul municipal, cu prezentarea bucatelor tradiţionale specifice şi a portului tradiţional din oraşele înfrăţite Bistriţa şi Zielona Gora (Polonia), respectiv realizarea unui zid al prieteniei româno-poloneze prin tehnica graffiti şi pictură, reprezentând colaje de imagini cu principalele atracţii turistice din oraşele înfrăţite Bistriţa şi Zielona Gora (Polonia)”, informează municipalitatea.

sursa foto. Primăria Bistrița

(10)

Leave a Reply