armata 4

Cum s-a văzut Ziua Porților Deschide, la unitatea militară?

Batalionul 812 Infanterie și-a deschis porțile pentru vizitatori. Aceștia nu au întârziat să apară, elevii însoțiți de profesori sau învățători trecând poarta instituției încă de la primele ore.
Aceștia au vizitat sala de tradiții, au urcat în tab-uri și au asistat la prezentări a tehnicii din dotare și exerciții demonstrative.

Elevii au fost atrași de robotul din dotarea Grupului 3 EOD, specializat în intervenția asupra obiectelor suspecte și distrugerea elementelor de muniție și explozive identificate.

„Astăzi cu ocazia Zilei Forțelor Terestre în cadrul manifestărilor organizate de către Batalionul 812 Infanterie și Brigada 81 Mecanizată, avem în această săptămână, săptămână care din fericire coincide cu perioada „Școala Altfel”,  organizată Ziua Porților Deschise. Sunt așteptați să vină elevii de la școliile și liceiele din județul Bistrița-Năsăud și o oportunitate deosebită este prezența elevilor de la Colegiul Militar Liceal Ștefan cel Mare de la Câmpulung Moldovenesc, pe care o consider o oportunitate pentru tinerii bistrițeni, în privința clarificării privind opțiunea de-a  îmbrățișa în viitorul mai mult sau mai apropiat cariera militară, o ocazie de orientare profesională deosebită…Ce văd este ceea ce militarii Batalionului 812 fac zi de zi, adică se instruiesc în fiecare momentdupă sloganul Ne instruim așa cum vom lupta, văd tehnica și echipamentele cu care militarii Batalionului 812 operează zi de zi”, a precizat Col. dr Cornel Scurt – comandantul Batalionului 812 Infanterie Bistrița.

Majoritatea tinerilor prezenți la activitate s-au arătat interesați de cariera militară.
Săptămâna dedicată „Zilei Forțelor Terestre”, continuă până vineri inclusiv.

(10)

Leave a Reply