DSC_0249

Cum se promovează cariera miliară la Bistrița

Brigada 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, împreună cu Centrul Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud, au organizat în data de 20 aprilie, la Colegiul Naţional “George Coşbuc”din Năsăud, activitatea de promovare a carierei militare.

La eveniment au participat şi elevi ai Colegiului Economic Năsăud şi ai Şcolii Gimnaziale “Iacob şi Ioachim Mureşanu” din localitatea Rebrişoara, alături de directorul Colegiului Naţional “George Coşbuc”, Dorel Alexandru Coc şi a comandantului Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN , colonel Iulian Berdilă.

Activitatea a debutat în aula liceului, cu o prezentare a activităţilor desfăşurate de către militarii brigăzii în cadrul misiunilor interne şi internaţionale, ulterior elevii având oportunitatea de a vizita standurile cu echipamentul şi armamentul din dotarea marii unităţi.

„De asemenea, elevilor le-au fost oferite pliante şi informaţii referitoare la alegerea carierei militare.
A fost o activitate de succes, cei 700 de elevi din cele trei instituţii de învăţământ năsăudene fiind încântaţi de prestaţia militarilor bistriţeni”, informează Lt. col. Florin Apăfăian, ofiţer cu informarea şi relaţiile publice la Brigada 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”.

(6)

Leave a Reply