drum

Cum stăm cu drumurile?

La capitolul drumuri județul Bistrița-Năsăud, stă bine, potrivit celor spuse de către vicepreședintele CJ BN.

„Președintele Consiliului Județean a invitat la Bistrița toată conducerea CNADNR-ului să vadă drumul de la Bistrița la Năsăud sau cel de la Beclean la Năsăud și mai departe la Rodna și pe Valea Someșului,tocmai pentru a aduce fonduri. Deja s-a făcut licitație, avem câștigătorul, adică CNADNR-ul are câștigătorul și în maxim o lună, zilele următoare vor începe lucrările pe drumul de la Bistrița la Năsăud. Modernizarea acestui tronson de drum, și de la Beclean la Năsăud, continuând cu drumul ce duce înspre Maramureș, adică Telciu, Coșbuc, sus înspre Maramureș”, a precizat Alexandru Pugna-vicepreşedinte CJ BN.

Drumul dinspre Monor și Sărata se află încă în stadiul de lucru.

„Vreau să vă spun că s-au făcut foarte multe investiții în drumuri, au fost foarte multe drumuri care în această perioadă au fost asfaltate și oamenii știu cel mai bine. Drumul județean 170 Breaza, limita județul Mureș, sau Visuia-Silivașu de Câmpie, drumul 154 limită de județ Mureș cu Sărata, Nușeni-Corvinești, Uriu-limită județul Maramureș. Ne aflăm cu el de la Uriu până la Târlișua, deja de la Târlișua se ajunge în Dealul Șpanului, pe un drum care se asfaltează, iar drumul de la Uriu până la Târlișua se va moderniza. Deja a fost licitație, au fost depuse ofertele, s-a desemnat câștigătorul, sperăm să nu avem contestații și într-un timp foarte scurt să intre și să modernizeze acel drum, apoi sigur, Nimigea de Sus-Mintiu, Cușma-Livezile, Strugureni-Matei, Nușeni- Corvinești, foarte, foarte drumuri”, a adăugat Alexandru Pugna-vicepreşedinte CJ BN.

De asemenea, s-au făcut investiții de 55, 4 milioane de euro pentru 372 km drumuri agricole, iar pentru 300 de drumuri comunale, unde a fost și aportul UAT-urilor din județ s-au investit 64 milioane de euro. Totodată , s-au investit aproximativ 50 milioane de euro la 200 km de drumuri județene, modernizate.

(6)

Leave a Reply