muzeu

Cum stăm cu lucrările la Muzeu

Una dintre cele mai importante clădiri de patrimoniu ale Transilvaniei, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, este reabilitată cu fonduri norvegiene nerambursabile. Lucrările au intrat pe ultima sută de metrii, iar bistrițenii îi vor putea călca din nou pragul.

Clădirea în care este amenajat Complexul Muzeal al Judeţului Bistriţa-Năsăud, datează din secolul XIX şi a deservit în acea perioadă armata habsburgică. Acum, este una dintre cele mai importante clădiri de patrimoniu cultural a Transilvaniei, iar în urma implementării de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a unui proiect cu finanţare nerambursabilă, ea va deveni una dintre principalele atracţii ale judeţului Bistriţa-Năsăud.

„La anul, dar mult mai repede, Muzeul va fi gata pentru bistrițeni. În curte va fi luminată, extraordinară pentru tot ce înseamnă eveniment și spectacol de acest gen, în jur de poate o lună de zile. Nu poate decât să mă bucure. Din nefericire afară plouă, lucrările sunt afară și suntem puțin în întârziere”, a precizat Alexandru Gavrilaș, managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

În cadrul proiectului au fost modernizate atât spaţiile interioare ale clădirii, cât şi curtea, în vederea creării unei ambianţe în care arta şi bunul gust să fie la ele acasă. Valoarea totală a proiectului este de 6 milioane de lei, și a debutat în luna decembrie 2014.

(5)

Leave a Reply