ORIENTARE 2

Cum stăm cu orientarea?

Clubul Sportiv Nord Team Orientare Bistrița a organizat un concurs de orientare la Școala Gimnazială nr.3.
Evenimentul a avut loc în cadrul săptămânii „Școala altfel”.

„În vederea popularizării sportului pe care îl practic de la vârsta de 14 ani am organizat un concurs de orientare în sportul nostru în orientare, în curtea școlii de la Generală nr. Avram Iancu. Am întocmit două traseie pentru fete și băieți separat, pe care băieții și fetele l-au parcurs într-o anumită ordine urmând să composteze și să parcurgă traseul într-un timp, câștigătorii, timpul cel mai scurt”, a precizat Nicu Gheorghe, președinte Clubul Sportiv Nord Team Orientare Bistrița.

La eveniment au participat peste 100 de copii.

„Fiind la început, clubul nostru proaspăt înființat în Bistrița , a dispărut de pe scena orientării acum 30 de ani, vrem să popularizăm mai mult sportul acesta. În acest sens pentru „Școala altfel”, am discutat cu mai multe școli, respectiv în Generală 3 a avut loc astăzi, joi la Bistrița Bârgăului la școalași vineri la Generală 5 „Lucian Blaga”, a adăugat Nicu Gheorghe.

De asemenea, de Ziua Mondială a Orientării are loc la data de 11 mai, Clubul Sportiv Nord Team Orientare Bistrița, organizează Cupa Debutantului în Orientare.

„La nivel de oraș încercăm să facem tot un concurs de debut în orientare în data de 11 mai cu ocazia Zilei Mondiale a Orientării. Organizăm nu numai pentru copii, ci și pentru adulți, părinți, bunici, nu contează vârsta, care pot să trateze un traseu este bine venit în Pădurea Schullerwald, în data de 11 mai de la 16.00”, a mai adăugat președintele Clubului Sportiv Nord Team Orientare Bistrița.

Taxa de participare este simbolică, iar primilor trei clasați li se vor acorda medalii, diplome iar copiilor sub 10 ani însoțiți de părinți li se vor acorda diplome și dulciuri.

(35)

Leave a Reply