Afis CSSD

Cupa Școlilor la Street Dance – ediția a VIII-a

Atunci când pasiunea, dăruirea, munca și perseverența își unesc eforturile, în special când vine vorba de tineri și preocupările acestora, după opt ani de experiențe și emoții, putem vorbi fără să ne temem de tradiție!

O astfel de tradiție este Cupa Școlilor la Street Dance®, o manifestare ce nu se rezumă la un simplu show de dans și muzică, ci o întreagă mișcare mereu tânără și entuziastă. Ajunși la a opta ediție, avem deja triplat numărul de participanți, și asta în comparație chiar cu ediția din anul trecut, numărul județelor participante, unspezece,fiind unul record. Cele zece județe în care s-au desfășurat deja etapele de calificare și care vor fi prezente la Bistrița sunt Alba, Argeș, Brașov, Botoșani, Cluj, Constanța, Bihor, Satu Mare, Mureș și Timiș, fără să uitam și de Bistrița-Năsăud.
Organizatorii etapei județene Bistrita-Năsăud, dar și a etapei finale a Cupei Școlilor la Street Dance®, Reborn Dance Studio, au reușit să facă din această competiție una cu adevărat de nivel național, noutatea din acest an fiind chiar înregistrarea mărcii Cupa Școlilor la Street Dance® – CSSD® la OSIM.
O altă noutate adusă de această a VIII-a ediție a CSSD este faptul că la Bistrița, regalul de dans va avea loc în două zile, una dedicată etapei județene Bistrita-Năsăud, iar în cea de-a doua zi, finala națională propriu-zisă.
Vineri, 6 mai, este dedicată dansatorilor din Bistrița-Năsăud, finala județeană având startul la ora 17:00 pe scena din fața Palatului Culturii din Bistrița. Își vor întrece talentele pentru prezența în finală șase trupe formate din elevi de liceu (Infoel-Shake the Streets, CNLR-Young Crew, Liceul de Arte-Art Revolution, CNAM-Ar’rangers, Liceul Sportiv-ForceD, Liceul George Coşbuc-Young Masters) şi cinci trupe formate din elevi la şcoli gimnaziale (CNLR-No rules crew, CNLR-Blackout, CNAM-Dark Shadows, Gen. 3-No Name, ). Bistrițenii au și o jurizare pe măsură, Dede – Cluj – Genesis Dance Studio, Mike – Arad – New Generation Dance Studio și Cici – Cluj – Jump In Dance Company, fiind jurații ce vor decide echipele finaliste.
Sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 16:00, Sala Polivalentă din Bistrița va deveni neîncăpătoare pentru cei peste 1000 de iubitori și susținători ai fenomenului streetdance, prezență constantă de ani buni încoace, fiind vorba de finala CSSD – ediția aVIII –a, 2016. Evenimentul care adună 54 de trupe din 11 județe va fi transmis LIVE pe www.reborbistrita.ro și va fi jurizat de nume sonore ale streetdance-ului românesc: Simona Mereu – Bucuresti – Dance Prestige, Ill kid drei – Bucuresti, Renata – Oradea –Switch Crew, Dorian – Arad – Doma Art Style, coregraf X-STYLE, Lili – Braila – Lil Motion Dance School și Swagger –București – Front Line. Intrarea la finala din 7 mai este de 10 lei.

Cupa Școlilor la Street Dance – ediția a VIII-a este organizată cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură, Consiliului Judeţean Bistrița Năsăud şi a Direcţiei Județene pentru Sport şi Tineret.

(6)

Leave a Reply