dsc_0024

Deschiderea oficială a anului de instrucție 2017

Început de săptămână cu ceremonial deschidere al Anului de Instrucţie 2017, pe platoul U.M. 20110 Bistriţa.

La activitate au participat militarii şi personalul civil contractual din cadrul comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, a subunităţilor de brigadă, a Batalionului 812 Infanterie „BISTRIŢA” şi a Batalionului 405 Sprijin Logistic „NĂSĂUD”.

„Activitatea a fost condusă de către comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, colonel Iulian BERDILĂ. După primirea raportului, darea onorului, trecerea în revistă a formaţiei şi salutul Drapelelor de Luptă, a fost oficiat serviciul religios de către preotul garnizoanei Bistriţa, părintele Cristian – Ioan Marţian.
Ulterior, comandantul marii unităţi a dat citire mesajului comandantului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, în care au fost subliniate realizările şi modul de îndeplinirile a sarcinilor, obiectivelor şi misiunilor încredinţate Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” în anul de instrucţie 2016.
În alocuţiunea sa, dl. colonel Iulian Berdilă a felicitat personalul din subordine pentru rezultatele foarte bune obţinute în anul 2016, subliniind faptul că anul de instrucţie 2017 va fi un an al provocărilor, efectivele marii unităţi fiind implicate într-o serie de activităţi de pregătire cu parteneri din cadrul Alianţei Nord-Atlantice. În încheierea cuvântului său, comandantul brigăzii a urat succes militarilor în noul an de instrucţie, menţionând totdată că obiectivele şi standardele de performanţă atinse trebuie menţinute la acelaşi nivel ridicat. Activitatea s-a finalizat cu defilarea efectivelor participante la ceremonie.
Activităţi similare au avut loc la toate unităţile subordonate din garnizoanele Arad, Prundu-Bârgăului, Dej şi Turda” informează Locotenent colonel Cristian MARIŞ.

Foto: Caporal Robert POP

(1)

Leave a Reply