Diana Morar: „Interesul cetățeanului a fost fraudat”

Diana Morar, copreşedinte OFL Bistriţa-Năsăud, sancționează dur consilierii care au votat de mai multe ori în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Bistrița, dar și în cadrul ședinței de CJ.

„Din lumea celor care nu cuvântă…
Am observat cu stupoare că atât în Consiliul Județean cât și în Consiliul Municipal s-a pus în mișcare mașinăria de vot, pentru a induce în eroare lumea asupra necesității triplării tarifelor pentru serviciile de salubritate, pe fondul prezentării unui scenariu apocaliptic, în caz contrar.
Mașinăria fiind una uzată moral de atâta vreme de când și-a dovedit cu prisosință eficiența, a dat rateuri prima dată. Și apoi și a doua oară. Abia a treia oară a funcționat.
Și s-a votat cum trebuia să se voteze, nu cum le-ar fi dictat conștiința aleșilor, că despre minime cunoștințe civice (clasa a VIII- cultura civică) dobândite – votul acordat într-un for nu poate fi retractat, darămite repetat, nu se poate discuta, poate unii nefrecventând cursurile.
Am aflat asta din expunerile care au curs azi râuri, râuri pe online, în special, de la consilieri cu state vechi, necuvântători până mai ieri.
Că cei care au votat pentru majorare, de trei ori!!! nu au fost de acord cu ce au votat, că interesul cetățeanului era să nu se majoreze, că oamenii nu o duc bine financiar, că mai este și situația copiilor, că cei care au votat sunt alături de ei, că îi înțeleg și chiar suferă pentru cetățenii țepuiți.
Păi bun, dar atunci de ce ai votat pentru?
Ar fi două ipoteze:
1. Nu cunoști noțiunea de stare de urgență și ce implică asta, ba, mai mult, nu ai înțeles situația generată de rezilierea contractului;
2. Nu ai fost capabil să vii cu o soluție, respectiv, cu o propunere, rezumându-te cel mult la o retorică bazată pe constatări în luările de cuvânt din ședințe.
În oricare dintre situații s-ar fi aflat, mai bine tăceau azi!
Faptul de a veni azi plângând cu lacrimi de crocodil pentru cetățenii cărora le-au triplat prețul la salubritate ieri, este doar fariseism pur!
Condimentat cu ipocrizie!
Cred că nimeni nu mai poate înghiți astfel de găluști, drept justificare pentru incompetență.
Cred că interesul cetățeanului a fost fraudat prin aceea că în forurile menționate niciun consilier nu a fost capabil să ofere soluții viabile.
Cred că în momentul în care îți asumi o astfel de funcție trebuie să fii conștient că e mai mult decât a mânca fursecuri și a bea suc în ședințe, în așteptarea indemnizației lunare.
Cred că cetățenii totuși vor conștientiza și vor sancționa astfel de moduri în care unii înțeleg să facă politică în calitate de reprezentant al cetățeanului.
Până atunci, rămâne ca tot cetățenii să plătească…”, spune Diana Morar, copreşedinte OFL Bistriţa-Năsăud.

(4)

Leave a Reply