DOBRA

Dobra către Dragnea: ” Sunteți responsabil de situația de la TVR”

Senatorul Dorin Dobra,îl consideră responsabil de situația TVR pe Liviu Dragnea, care după cum spune acesta, în ultima vreme „a băgat sub preș” multe inițiative și declarații.

„La TVR situația stă pe un butoi de pulbere, așa cum reiese din adresele trimise Parlamentului României în datele de 5 și 15 februarie. Ziua de luni, 15 februarie, a consemnat una din situațiile cele mai grave într-o instituție de importanță națională, aceea că ”salariații Televiziunii Române au fost informați că nu vor beneficia de drepturile salariale”.
Plecând de la această premisă gravă, ne vedem nevoiți să facem recurs la memoria recentă pentru a demonstra că PNL și-a făcut datoria față de instituția televiziunii publice și a semnalat corect la data de 23 septembrie 2015 pericolul ce stă deasupra TVR.
Cu ocazia dezbaterii referitoare la numirea doamnei Irina Radu în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune, am subliniat, noi, cei din PNL, că nu urmăriți decât să schimbați conducerea acestei instituții fără a vă preocupa cu toată seriozitatea, de parcă am putea cere așa ceva de la PSD, de situația extrem de gravă de acolo.
La vremea respectivă, vă aducem aminte că dețineați toate pârghiile puterii și ați fi putut, dacă măcar vreo clipă ați fi fost onest, să luați măsurile necesare pentru a putea corecta perspectivele sumbre ce se apropiau de Televiziunea Română. Pentru corespondență cu realitatea, vă aduc aminte poziționarea dvs. de la tribuna Parlamentului: ”În acest sens, cred că dezbaterea și dialogul pentru soarta Televiziunii Române pot începe săptămâna viitoare, într-un anumit registru”.
Erați, așadar, în situația în care aveați la dispoziție toate frâiele bugetare și ați reușit și impunerea persoanei pe care ați dorit-o la șefia Televiziunii Române. Dar atât! Pe mai departe nu a mai urmat nimic, deși nu vă lipsea nimic pentru a o face, dovadă stă situația TVR de astăzi.
Acum, domnule Dragnea, ne permitem să vă întrebăm ce mai e de făcut, căci, iată, dețineți o mare responsabilitate pentru situația catastrofală de acolo. Când noi vă spuneam că degeaba schimbați persoanele dacă nu recurgeți la necesare alocări bugetare, ne sugerați că păstrarea directorului de la acea vreme va împiedica rezolvarea situației. Ne-am opus, pentru că vă cunoșteam apetitul pentru instituțiile naționale, și, iată că am avut dreptate! Tocmai de aceea vă întrebăm astăzi: vă asumați situația de la TVR? Sau o băgați și pe asta sub preș, ca pe multe altele din declarațiile sau inițiativele susținute în ultima vreme?” precizează senatorul Dorin-Mircea DOBRA.

(8)

Leave a Reply