DOBRA

Dobra: „Între ce are mai bun tehnocrația și ce are mai rău politica”

Viceliderul Grupului PNL Senat, Dorin Dobra, consideră că, confruntarea Ghinea-Ghiță este una simbolică.

„Asistăm la o retorică revanșardă tot mai pronunțată a politicienilor PSD și, mai nou, ALDE împotriva unui guvern căruia nu îi lipsește în acest moment nimic, eventual vectorul politic care i-ar fi creat doar necazurile tradiționale. În zvârcolirile sale strategice, de poziționare față de acest Guvern Cioloș, Dragnea scapă tot mai des porumbeii pe gură, ultimul dintre ei fiind cel referitor la „ilegitimitatea actului de guvernare”.
În fapt, domnii aceștia de la PSD și ALDE trâmbițează împotriva Guvernului Cioloș pe un principiu simplu, conform căruia doar un guvern susținut politic are capacitatea și știința de a administra, politic desigur, țara.
E, în fapt, o luptă între un guvern care încearcă să-și facă treaba onest și profesionist, nesubminat de interesele private ale unor politruci. Diperarea PSD e generată de faptul că își poate ține cohortele de membri adunați laolaltă numai luându-și guvernarea înapoi și făcând ceea ce știu ei să facă de o istorie întreagă.
Să fie clar, niciun partid din România n-ar fi avut puterea de a lua decizia, de exemplu, de a nu mai plăti suplimentar reprezentanții statului în Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) ale companiilor de stat. Cum nu a avut până azi, niciunul, inteligența, de a adopta măsuri anti-birocrație, așa cum a făcut acest Cabinet.
Guvernarea Cioloș are premise care îi permit să fie coerentă și fructuoasă pentru România. Până la capătul mandatului său, avem convingerea că Guvernul Cioloș va lăsa pentru guvernările ulterioare repere de eficiență și profesionalism echidistant politic. Încleștarea dintre ministrul Ghinea și politrucul Ghiță e, din toate aceste motive, una simbolică pentru România: e încleștarea dintre acea parte a populației ce-și dorește o guvernare decentă și rațională și un partid ce a trăit, și plănuiește să mai trăiască, din căpușarea guvernării, tocmai pe modelul Ghiță”, spune Dorin Dobra.

(0)

Leave a Reply