DOLHA

Dolha:”PSD suspendă democrația peste tot unde are majoritate!”

Copreședintele PNL BN, Stelian Dolha, este de părere că PSD „suspendă democrația” în România, mai ales după ce legea defăimării a lui Liviu Dragnea a creat probleme în Camera Deputaților.

 

„PSD suspendă democrația peste tot unde are majoritate.Ei cred că în specificul acestui partid de a-și crea anticorpi rezistenți la tot ce înseamnă practici normale și democratice. Și când se văd călare pe situație pun în paranteză tot ce înseamnă regulamente, sentințe judecătorești și tot ce mai sunt acte democratice.  Doar priviți ce s-a întâmplat în această săptămână în Camera Deputaților, Consiliul Județean Bistrița și Consiliul Municipal Bistrița. Eu vă spun că e același tipar de comportament. În Camera Deputaților pofta domnului Dragnea a devenit regulament. Și pentru pofta domnului Dragnea în această săptămână a fost blocat Parlamentul, Camera Deputaților. Nu la figurat, la propriu! A intrat domnul Zgonea și a zis „blocați ușile, votăm încă o dată legea”. A cui lege? A domnului Dragnea. Aceea a defăimării care a picat săptămâna trecută. De ce? Pentru că erau prezenți 315 deputați  și cu 151 câți au votat „pentru” a căzut și a anunțat, cine?Președintele de ședință care era domnul Iordache, reprezentant de frunte al PSD. El a anunțat că legea lui Dragnea a picat. Săptămâna aceasta vine domnul Zgonea și pentru un capriciu al domnului Dragnea, spune „toată procedura trebuie reluată”.Toate inițiativele legislativele de săptămâna trecută trebuie repuse la vot.  E un precedent periculos, până acuma nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Cum se întâmpla până acum?

În momentul în care PSD-ul simțea că o lege nu îi trece la majoritate o retrimitea la comisie și o ținea acolo până când simțea că are majoritate. Când simțea că are majoritate venea și o punea în plen. Până aici lucrurile erau în limita legii, adică era un principiu care se încadra în democrația unei țări. Dar în momentul în care o lege era respinsă, ea devenea maculatură. Dacă inițiatorul își dorea atât de mult să o repună pe tapet, trebuia să parcurgă tot circuitul parlamentar și dura cam aproape un an de zile.  A domnului Dragnea, nu! O săptămână! A picat, după o săptămână o repui la vot! De ce? Pentru că tu ești Dragnea și tu faci regulile în țara aceasta!

Deși legea știți foarte bine că a fost golită între timp de conținut după ce  două ambasade le-a atras atenția că e anti-democratică, anti-Constituțională și așa mai departe. Domnul Dragnea nu s-a lecuit și pentru capriciul lui, suspendă democrația în România!

În această săptămână în Parlament, și nu zic cuvinte mari, în Camera Deputaților, democrația a fost suspendată! Precedentul acesta e prea periculos! Nu se mai poate așa! Și aici fostul președinte al TSD-ului, domnul Sturzu, cred că a spus destul de bine, domnul Dragnea trebuie să ne spună când vrea să treacă o lege să o votăm cu toții și când nu vrea să treacă o lege să nu o votăm! Pentru că dacă o lege de-a lui Dragnea nu trece, o reia de atâtea ori până când îi trece! Să fie foarte clar! Asta se întâmplă acum în Camera Deputaților!”,  a precizat copreședintele PNL, Stelian Dolha.

De asemenea, Dolha, a vorbit și de ce se petrece în CJ BN ȘI CL.

 

„La Consiliul Județean aceiași Mărie cu altă pălărie! Acolo unde patronează jupânu Radu Moldovan, unde vă spun că e un abuz într-o formă accentuată. Adică să ai o sentință judecătorească definitivă și să nu o pui în aplicare, dar tu Radu Moldovan, tu jupânul județului, marele vânător să vi să spui că de fapt tu ești curat ca lacrima, ești Albă ca Zăpada, și încerci să scoți castanele acelea fierbinți cu mâna cui? A consilierilor PSD și a ALDE, ei sunt de vină! Dacă sunt de vină, sunt ei! Și omul acesta cu dreptatea în mână, cu pancarte peste pancarte pe la DNA și în altă parte, el de fapt nu poate să își intre în drepturi. Nu își intră în drepturi! De ce? Pentru că nu vrea Radu Moldovan! Mie chestia aceasta îmi sună cu iz penal! Așa ceva nu se poate!

Mergem mai departe, la Consiliul Municipal, domnul Ovidiu Teodor Crețu, și el este un fel de jupîn peste moșia aceasta mai mică…După ce că împarte bugetele și funcțiile cum vrea el, spune că Bistrița nu mai are nevoie de un viceprimar! Pentru binele bistrițenilor! Dar în momentul în care dă de o sută de ori mai mult pe toată aparatura aceea audio din Consiliul Municipal, atunci nu e spre binele bistrițenilor.În momentul în care face un împrumut bancar pe spinarea bistrițenilor, fără să creadă cineva în pârtia aia de schi, aia e spre binele bistrițenilor sau nu?

Și logica aceasta dacă mergem mai departe, eu îi spun domnului Crețu următoarele… să își pună dulăul viceprimar la Bistrița, câinele, pe modelul Caligula când și-a pus calul senator! Nu se poate așa, ai funcția, aceasta e funcția ta pe care o scoți din buzunar și o dai când vrei? Asta se întâmplă sub PSD”, a mai precizat Dolha.

(34)

Leave a Reply