liviu-dragnea

Dragnea: „Este liber atacul la politicieni”

Proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup a fost denumit „legea defăimării”.

„Nu este „legea defăimării’, și fac această precizare pentru că este importantă. S-a tot promovat această denumire, care de fapt nu este numele legii, pentru a se încerca să se spună că este o lege negativă. Nu, este o lege profund pozitivă, cu o abordare pozitivă. Toate criticile pe care probabil le-au făcut cu bună credință peste 95 % dintre cei care au reacționat, care au fost generate de unele prevederi din forma inițială a legii, au fost scoase prin amendamentele depuse de mine, pentru că spiritul și scopul legii este cu totul altul. Este liber atacul la politicieni”, a precizat Liviu Dragnea, la România TV.

El a adăugat că, în privința amendamentelor că a existat o bâlbâială a Comisiei juridice din Camera Deputaților.

„Din păcate, aceasta este o bâlbâială a Comisiei juridice din Camera Deputaților — că nu a pus de ieri raportul pe site-ul Parlamentului, care surprindea amendamentele adoptate, și nici nu a trimis raportul de ieri la deputați. Nu mai există niciun fel de prevedere care să poată să pună măcar sub semnul întrebării libertatea de exprimare, nici pe rețelele de socializare, nici în presă. (…) Îmi asum vina Camerei Deputaților care nu a pus la timp pe site aceste modificări, cine le va citi cu atenție o să vadă că, de fapt, temerile nu mai au bază în lege „, a precizat președintele PSD.

În ceea ce privește noutatea acestei legi, Liviu Dragnea a subliniat că aceasta constă în promovarea spiritului și demnității umane prin toleranța prin educație.

Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat marți, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei și 100.000 de lei.

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.
Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

(15)

Leave a Reply