bicicleta 1

Duatlonul haiducilor

La sfârșitul acestei luni, are loc în Munții Călimani, zona Dealului Negru, în apropierea satului Cușma, Duatlonul Haiducilor.

Competiţia se va desfăşura pe distanțele de concurs 4.7 km alergare + 35.5 km bicicletă + 10 km alergare, ce trebuiesc străbătute într-un timp limită de 10 ore. Vor fi două probe: Individual- General Feminin/Masculin, Ștafetă Feminin/Masculin/Mixt.
Duatlonul va începe cu o alergare de 5 km după care concurenții vor intra în zona de tranziție, își vor pune căştile, vor urca pe biciclete şi vor porni pe traseul de 35.5 km. Acesta va începe cu o coborâre de aproximativ 3 km pe drumul forestier în direcția Cușma, continuându-se la dreapta 3.5 km pe drumul forestier Blidireasa. Va fi apoi o urcare accentuată de 4 km pe poteca turistică, se va ajunge în Poiană Piatra Scrisă, iar apoi, după alți 2 km, se va ajunge în Vf. Vulturu.
În apropierea km-lui 18.5, la intersecția Trei Hotare, începe o coborâre de 10 km în direcția Budacu de Sus (Cabana Aluneasa) până la bariera silvica de unde începe o urcare ușoară la dreapta de 7 km până la punctul de tranziție. Acolo, concurenții vor coborî lăsa bicicleta și încep ultimul traseu de 10 km de alergare.
La competiție pot participa sportivi cu vârsta minimă de 18 ani și condiție fizică bună, la final fiind premiați toți participanții pentru curajul de a înfrunta acest traseu, potrivit unei televiziuni locale.

 

(0)

Leave a Reply