Eclipsă de lună și Star Party

Astăzi, 16 septembrie, de la ora 7.30 are loc Star Party.
Evenimentul este organizat de Gavrilă Urs, bistrițean pasionat de univers și se desfățoară pe Dealul Budacului.

„Vă era dor de un nou Star Party? Ei bine, Luna plină nu ne lasă să încheiem vara aceasta fără o nouă tură între stele. Și când avem și o rară și minunată eclipsă de lună, show-ul e garantat. Dacă ați participat la evenimentele anterioare știți să nu vă uitați pătura și haina groasă în spate. Eu plusez cu vin fiert și ceai fierbinte, foc de tabără și nelipsitele lampioane pe care le veți lansa chiar voi. Și o surpriză în plus!
Frumusețea evenimentului va fi întregită de o atmosferă de basm, prin ritualul bahic pus în operă de talentatele și frumoasele artiste de la Scenica. Precum în timpuri imemoriale, incantațiile lor misterioaselor vor face încă o dată Luna să își recapete strălucirea după tenebroasa eclipsă.
Nu vor lipsi telescoapele astronomice, laserele și atmosfera meditativă a tuturor celor cu privirile îndreptate spre infinit.
Vineri seara, ochi în stele!”, spun organizatorii

Eclipsa de Lună are loc atunci când Luna, în mișcarea ei în jurul Pământului, intră în umbra acestuia. Aceasta se întâmplă când Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate suficient de exact (eclipsă parțială). Întotdeauna „faza” Lunii la o eclipsă de Lună este cea de Lună Plină. Timpul și durata ei depind de poziția relativă și poziția de pe linia nodurilor.

(1)

Leave a Reply