APA

Efecte pozitive ale apei

Din punct de vedere științific, apa înseamnă viață, dar dincolo de faptul că este esențială existenței noastre, apa ne ajută în mai multe moduri să avem o stare de sănătate excelentă.

Ne ajută să slăbim

Consumul de apă poate crește capacitatea corpului de a arde grăsimi. Mai mult, cei care beau un pahar de apă înainte de fiecare masă devin sătui mai repede și mănâncă mai puțin. Apa este extrem de importantă pentru că orice formă ușoară de deshidratare încetinește metabolismul cu până la 3%.

Sănătatea inimii

Vorbind de lucrurile esențiale vieții… dacă bei zilnic suficientă apă, acest lucru te ajută să ai grijă de inima ta. Un studiu realizat pe o perioadă de 6 ani a arătat că cei care beau mai mult de șase pahare de apă pe zi sunt cu 41% mai feriți de un infarct decât cei care beau mai puțin de două pahare cu apă pe zi. Mai mult, consumul de apă reduce și riscul apariției cancerului de colon cu 45 la sută, cel al vezicii urinare cu 50 la sută și reduce și riscul de cancer la sân.

Previne durerea de cap

Apa este eficientă în prevenirea migrenelor. Motivul are legătură cu deshidratarea care se resimte prin stârnirea sau accentuare durerilor de cap. De aceea, dacă suferiți de migrene, un posibil motiv poate fi acela că nu beți suficient de multă apă.

Ajută la funcționarea creierului

Creierul are nevoie de mult oxigen pentru a funcționa normal, iar prin consumul de apă te asiguri că îi oferi tot ceea ce are nevoie. Cei care beau între 8 și 10 pahare de apă pe zi își pot îmbunătăți funcțiile cognitive ale creierului cu până 30 la sută. Pe de altă parte, deshidratarea cu doar 1% din greutatea corporală reduce funcțiile gândirii, de aceea hidratarea este foarte importantă pentru a da randament.

Te îmbogățește

Apa este mai ieftină decât sucurile acidulate sau naturale, decât cafeaua sau cappucino. Dacă apa de la robinet nu este potabilă, cumpără un filtru care să o curețe. Încearcă să bei apă ori de câte ori îți este sete în locul altor băuturi răcoritoare.

Te ajută să fii alert la muncă

Dacă te simți obosit în timpul zilei, află că cea mai comună cauză este deshidratarea. De aceea, dacă vrei să ai parte de un pui de somn în miezul zilei, bea un pahar de apă. Te va ajută să fii alert și să te poți concentra mai bine asupra a ceea ce faci, informează AQUABIS.

(7)

Leave a Reply