Elevi din districtul Kyffhauser, la Bistrița

Un grup de elevi din districtul Kyffhauser din Turingia se află de două săptămâni în BN.
Aceștia îi vizitează pe elevii din Târlișua, pe care i-au întâlnit luna trecută în Germania.

Schimburile de experiență între elevii din BN și cei din landul nemțesc partener datează din 2008.
De-a lungul celor 8 ani au fost plecați elevii evidentiați la concursuri și olimpiade școlare, cei din centrele de plasament, elevii de la sate și sportivi.

„De opt ani de zile continuă schimburile şi întâlnirile între elevii din Bistriţa-Năsăud şi Districtul Kyffhauser. Sperăm să dăinuie în timp, pentru că este în beneficiul tinerilor, al celor care reprezintă viitorul celor două ţări, mai ales că acum facem parte din aceeaşi familie europeană”, le-a spus tinerilor germani vicepreşedintele Pugna.

Cei 14 elevi din Germania se află în BN din 27 iulie.
Au vizitat orașele județului, mai multe obiective culturale, Liceul Tehnologic din Târlișua, ștrandul de la baza lac, Biserica Evanghelică, Băile Figa, Herghelia Beclean, Colibița, Piatra Fîntînele, Pădurea pedagogică Tășuleasa, Centrul Cultural Sf Pahomie de la Gledin și o serie de obiective din județele învecinate.

De asemenea, grupul a fost primit la Consiliul Judeșean, unde vicepreședintele forului Alexandru Pugna a vorbit despre importanța continuării acestui proiect.
La finalul evenimentului, vicepreşedintele Pugna şi Matthias Kopka au făcut un schimb de cadouri reprezentative pentru cele două judeţe.
Delegația germană va pleca din România în cursul zilei de duminică.

(0)

Leave a Reply