CJ

Emil Iugan, cetățean de onoare al BN

CJ BN va acorda, Titlul de ”Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” domnului Emil Iugan, în semn de recunoaştere a meritelor sale deosebite în promovarea şi dezvoltarea economică şi socială a judeţului Bistriţa-Năsăud.

Acesta s-a născut la data de 05 octombrie 1950, în satul Șanț, comuna Șanț din județul Bistrița-Năsăud.

Studii:
– absolvent al Liceului Agro-Industrial Bistrița în anul 1979;
– 2 cursuri de formare (C.P.C.A.) pentru administrașia de stat – cu durata de 6 luni fiecare, la București și Cluj;
– Facultatea Christian Studiers Cluj – absolvită în anul 1994.

Experiență profesională:
– 1974 – 1988 viceprimar Primăria Șanț, județul Bistrița-Năsăud;
– 1988 – 1989 viceprimar Primăria Rodna, județul Bistrița-Năsăud;
– 1990 – 1991 administrator firmă.
Prin creearea și dezvoltarea capacităților de producție în domeniul forestier, a adus o contribuție deosebită la dezvoltarea economică și socială a județului Bistrița-Năsăud. Firmele pe care le conduce domnul Emil Iugan au circa 800 de angajați, locuitori ai județului. Aceste firme au fost an de an pe locuri fruntașe în Topul județean al Firmelor și chiar la nivel național. Totodată, dânsul susține o serie de acțiuni sociale în sprijinul tinerilor și al locuitorilor din localitățile în care se află sediul firmelor pe care le conduce.
După 25 de ani de activitate și dezvoltare continuă prin modernizarea și diversificarea profilului grupului de firme pe care îl conduce, a ajuns să fie cea mai mare societate comercială cu capital exclusiv românesc din domeniul exploatării și industrializării lemnului din România.

Aptitudini și competențe sociale:
– Implicarea în ajutorarea persoanelor nevoiașe și a comunităților creștine.
– Membru fondator al Fundației Montana Șhalom.
– Vicepreședinte al Dforumuilui Montan din România.

Emil Iugan este implicat, de asemenea, în Organizația Patronală UGIR – 1903 Filiala Bistrița-Năsăud, în Asociația Forestierilor din România (ASFOR) în calitate de vicepreședinte, promovând cu prioritate, în special problema de protecția mediului și probleme de dezvoltare a zonei rurale și de munte.

„Un om de mare încredere și unul din membrii de bază ai Camerei de Comerț și Industrie, prin firmele pe care le reprezintă, și un model pentru antreprenorii mai tineri.
De asemena, este unul dintre pionierii economiei de piață din județul Bistrița-Năsăud, cel care a reușit să aibă o contribuție determinantă pentru promovarea și dezvoltarea zonei de nord-est a județului Bistrița-Năsăud. Firmele pe care le conduce domnul Emil Iugan au circa 800 de angajați, locuitori ai județului. Aceste firme au fost an de an pe locuri fruntașe în Topul județean al Firmelor și chiar la nivel național.
Totodată, dânsul susține o serie de acțiuni sociale în sprijinul tinerilor și al locuitorilor din localitățile în care se află sediul firmelor pe care le conduce”, se arată în expunerea de motive.

Titlul de “Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistrița-Năsăud” reprezintă cea mai înaltă distincţie conferită de Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea și se conferă persoanelor care, prin activitatea desfăşurată, şi-au adus o contribuţie deosebită la promovarea prestigiului judeţului Bistrița-Năsăud în plan naţional şi internaţional.

(64)

Leave a Reply