14600897_1878840955671431_7717137887057331189_n

Exercițiu „SEISM” 2016

Exercițiul de alarmare a fost inițiat de Ministerul Afacerilor Interne ce implică participarea structurilor pentru situații de urgență.

„Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI”, se arată într-o postare a Jandarmeriei Române.

„Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud au fost mobilizate și au pornit, în două etape, spre municipiul Bucureşti.
Vorbim, în total, despre 10 de autospeciale şi 133 de militari din toate subunităţile de pompieri din judeţul Bistrița – Năsăud. De asemenea, la sediul inspectoratului, s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Bistrita – Năsăud”, se arată într-o postare a ISU Bistrița.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

(1)

Leave a Reply