12799136_581734995318949_7360420207861052831_n

Exhibition Duo „From Bach to Bach”

Primăria municipiului Bistrița, Centrul Cultural George Coșbuc, Fundația Societatea de Concerte Bistrița și Centrul Județean pentru Cultură, organizează EXHIBITION DUO „FROM BACH TO BACH”.
Evenimentul are loc la data de 6 martie, la Sinagoag Bistrița, de la ora 19.00.

În program:

J.S. Bach:
Ciaccona pentru vioară solo în re minor
H. Villa-Lobos:
Bachiana Brasilerira pentru vioară și chitară
A. Piazzolla: Histoire du tango: Bordel
N. Paganini: Sonata Concertată nr. 1
A. Piazzolla: Histoire du tango: -Cafe- Nightclub
J.S. Bach: Ciaccona pentru chitară solo în re mino
Vor încânta auditoriul Francesco Ionașcu la vioară și Giacomo Bigoni la chitară.

FRANCESCO IONAŞCU, născut într-o familie de muzicieni, la 21 decembrie1991 la Venezia, descoperă lumea minunată a notelor muzicale la vârsta de 4 ani, iar la 6 ani începe studiul viorii.
Pâna la 22 de ani, a avut peste 80 de concerte ca solist cu prestigioase orchestre din România, cum ar fi Orchestra George Enescu din București, orchestrele din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu –Mare, Târgu Mureș, Craiova. Dintre dirijorii sub bagheta cărora a cântat amintim Franz Lamprecht (Germania), Francois Robert Girolami ( Franța), regretatul Alexandru Lăscae ( Olanda), Gemesi Gheza ( Ungaria), Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Petre Zbârcea, Ilarioan Ionascu Galați, Tiberiu Soare, Cristian Sandu.

În afară de România, a susținut concerte în Anglia, Germania, Franța, Italia, Ungaria, în prestigioase locații: Ateneul Român și Sala Palatului (București), St.James’s Piccadilly, Steinway Hall, St.Mary Abbots Church ( Londra), Tonnhalle ( Dusseldorf), Ambasada României din Paris și Londra.

Este laureat a peste 25 de concursuri naționale și internaționale.

Din 2008 este bursier SoNoRo, concertând alături de mari artiști: Daishin Kashimoto (concert maestru la Berliner Philharmoniker), Alexander Sitkovetski, Natalia Lomeiko, Diana Ketler, David Cohen, Bjorn Lewis (Londra), Petras Geniusas (Vilnius), Răzvan Popovici ( Munchen), Bernhard Naoki Hedenborg (Viena) , Reto Bieri (Berna).
A participat la masterclass cu prestigioși violoniști: Pinchas Zukerman, Ivry Gitlis, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz.

GIACOMO BIGONI, este un chitarist clasic italian care locuieste la Londra. Născut în 1991 , el a studiat în Italia cu Claudio Piastra.

Un interpret de muzica clasica poliedrică , el este profund activ în domeniul solist, muzică de cameră (duete cu harpă, vioară și flaut) ,repertoriul orchestral. El face în mod regulat în duet cu violoniști Francesco Ionașcu și Tiberiu Anton Horvath, și cu harpists Carlotta Gambarelli și Valeria Kurbatova. A primit, de asemenea, cursuri de măiestrie de la artiști, cum ar fi: Alirio Diaz, Roland Dyens, Vladimir Mikulka, Michael Lewin și Flavio Cucchi, potrivit clujlife.

Câștigător a multor premii, a performat in Italia, de asemenea, si-a inceput o carieră profesională în Marea Britanie, facandu-si debutul la Sala Bolivar în Londra, Guitar Series. Concertele sale sunt la mare cerere, în Italia, Marea Britanie, Spania și România, în septembrie 2013 si-a a doua diploma de Artist la Guildhall School of Music & Drama din Londra cu Robert Brightmore, amabilitate susținută de un complet Leverhulme Trust Arte.

(8)

Leave a Reply