LTSD

Familie vs. Carieră

Prima dezbatere a Ligii Tinerelor Social Democrate (LTSD), sub egida TSD Bistrița-Năsăud, are loc la Sala de Şedinţe a Primăriei Municipiului Bistriţa.
Subiectul dezbaterii este „Femeia la început de drum. Carieră vs. Familie”.

„Subiectul va fi dezbătut alături de deputatul PSD, Doina Pană, Inspectorul Școlar General, Camelia Tabără, reprezentanți ai elevilor și studenților din județ, precum și femei de succes din mass-media, business sau administrația publică”, informează Oana Prislopan, președintele LTSD BN.

Tineretul Social Democat își ia în serios rolul său de deschizător de drumuri și tratează cu responsabilitate schimbarea clasei politice prin schimbarea mentalităților și practicilor partidelor politice. În acest context, primul pas pe care îl face TSD este să redefinească care este rolul, locul și aportul femeilor într-un partid și pe scena politică în general.

„În cadrul acestei dezbateri vom aborda o problemă cu care se confruntă foarte multe femei la început de carieră: pentru o femeie este mai importantă cariera sau familia? Le poate îmbina pe amândouă? În plus, dorim să discutăm despre modul în care este percepută femeia de carieră în societatea românească”, mai adaugă Oana.

„După cum am arătat și în conferințele anterioare de alegeri, tot mai mulți lideri locali ai organizației noastre sunt fete. Acest lucru arată încrederea pe care o acordam femeilor și faptul că o carieră profesională de succes, dar si politica, sunt potrivite în egală măsură femeilor și bărbaților. Mai mult, studii ale instituțiilor de resort arată că există o legătură directă între atitudinea față de femei și progresul socio-economic. Statutul femeii în societate fiind vital pentru prosperitatea societăţii in ansamblu.
Cu toate acestea, de multe ori, femeile trebuie să aleagă între a avea o familie sau a avea carieră. Este un subiect care suscită interesul tot mai multor dezbateri și mă bucur că tinerele mele colege din TSD vor să abordeze această ipoteză în cadrul acestui eveniment. Nu astăzi, sau imediat după dezbatere vom avea un rezultat concret, dar îmi doresc ca într-un termen rezonabil de timp să gândim politici publice care să asigure egalitatea de șanse în dezvoltare pentru femei și bărbați și consider că tocmai din acest raționament, este important ca femeile să se implice activ și în politică!” – Bogdan Ivan Gruia, președinte TSD Bistrița-Năsăud.

Scopul este găsirea de politici pentru promovarea egalității de șanse între femei și bărbați.
Dezbaterea are loc la data de 18 februarie și începe la ora 19:00. Accesul în sală se poate face începând cu ora 18:30.

(16)

Leave a Reply