pavaje

Faza actuală a lucrărilor proiectului de regenerare urbană

Proiectul de regenerare urbană a centrului istoric al municipiului Bistriţa a reprezentat una dintre cele mai ambiţioase ţinte ale administraţiei municipiului Bistriţa.

„Recepţia obiectivului s-a făcut cu o anexă destul de consistentă. În 15 martie au început lucrările de remediere. Avem graficele de execuţie cu termen de finalizare în 15 aprilie. În prezent lucrează 20 de persoane la remedieri, dar mâine voi avea o întâlnire cu conducerea firmei TCI pentru că nu sunt suficienţi cei 20 de oameni. Sunt necesari 40 de oameni cel puţin, spun eu, ca să fie finalizate lucrări de bună calitate până în data de 15 aprilie.
Tot până la 15 aprilie vor fi repuse în funcţiune şi cele 5 fântâni arteziene care au făcut obiectul contractului cu firma TCI pe marele proiect de regenerare urbană. Pentru că discutăm de fântâni, cele vechi, de pe Independenţei şi de la Han, termenul este 15 aprilie ca să fie puse în funcţiune. Sigur, în funcţie de vreme, dacă va fi mai permisivă, atunci putem să le punem în funcţiune ceva mai repede. Pentru fântâna din cartierul Ştefan cel Mare am, în sfârşit, un termen mai rezonabil, adică 30 aprilie, ca să o punem în funcţiune. Pentru fântâna din Piaţa Pentru Rareş, data limită este 31 mai”, a precizat primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu.

Lucrările, în valoare de peste 22 milioane de lei, s-au desfăşurat pe o mare întindere în perimetrul centrului istoric al Bistriţei şi nu au fost simple.

Foto: Primăria municipiului Bistriţa

(10)

Leave a Reply