FC BISTRITA

FC Bistrița-ACS Dumitra 1-1

FC Bistrița și ACS Dumitra au terminat la egalitate, 1-1, exact ca în tur, la capătul unui meci important, jucat duminică pe stadionul Jean Pădureanu din Bistrița.

A fost o partidă echilibrată, cu un scor echitabil la final. Oaspeții din Dumitra au marcat primii, în minutul 56, când Cornel Pop a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă și mingea a intrat în poartă printre toți apărătorii din careu. Gazdele au egalat târziu, cu 10 minute înainte de final, prin Țigorean, cu un șut din careu.

„Capul de afiș al acestei etape, dar și a campionatului a adus față în față pe FC Bistrița și ACS Dumitra, echipe care au dominat acest sezon 2015-2016. Disputată pe stadionul „Jean Pădureanu”, partida a fost una echilibrată, iar tensiunile și miza rezultatului au făcut ca cele două echipe să nu etaleze cel mai bun fotbal. Formația noastră a început bine partida, dominând și reușind să construiască destul de mult în jumătatea adversă, iar această dominare a și adus câteva oportunități de a marca pentru formația noastră. Cea mai mare șansă a avut-o Sadi Akari care, rămas singur în poziție centrală șutează din interiorul careului, dar mingea este respinsă de portarul dumitrean. Ca răspuns, formația din Dumitra aruncă mingi înalte în careul lui Doru Ilieș, însă nu creează pericol pentru poarta acestuia. Totuși, dumitrenii ar fi putut deschide scorul câteva minute mai târziu dacă unul dintre atacanții săi nu ar fi trimis șutul peste poartă deși se afla într-o poziție ideală. Așadar, s-a înregistrat scor alb la pauză, iar formația noastră dădea speranțe că putea să spere la mai mult în minutul secund.

Nu s-a reușit însă. Probabil și din cauza căldurii excesive (partida s-a desfășurat la o temperatură de 26 de grade C), formația noastră nu a reușit să combine la fel de mult, a început să sufere aproape în fiecare departament și a lăsat adversarul să vină mai des spre poarta proprie. Prima fază îndelung discutată s-a desfășurat la limita careului nostru, acolo unde Doru Ilieș iese târziu la o minge aflată în marginea careului. Acesta se ciocnește de adversar, cad amândoi, însă asistentul și centralul nu acordă nimic în ciuda protestelor jucătorilor din Dumitra. Mai apoi, Otniel Sighiartău nu reușește să îl învingă pe portarul celor din Dumitra, șutul bistrițeanului fiind prins în doi timpi, iar Sergiu Costin și Doru Conon trimit milimetric pe lângă poarta formației vizitatoare.

Golul avea să vină în poarta echipei noastre. Oaspeții fructifică o fază fixă acordată în urma unui fault, mingea este executată cu boltă în interiorul careului, unul din atacanții adverși ia fața apărătorilor noștri dar și portarului Doru Ilieș, și deviază ușor în colțul lung pentru 0-1. Scorul nu mulțumește defel formația noastră, iar antrenorul Eugen Voica face două schimbări importante. Intră Răzvan Țigorean și Abiel Deac, plusând astfel în compartimentul ofensiv. Tot dumitrenii sunt cei care sunt aproape de gol, unul din atacanți scapă singur cu Doru Ilieș, însă portarul blochează șutul. Pe contraatac, formația noastră reușește o fază foarte frumoasă. Mingea lungă trimisă de Sergiu Costin, este deviată pe spate de Cătălin Bucur și ajunge la atacantul Răzvan Țigorean, care trimite foarte frumos în plasa porții dimitrene. Avea să fie 1-1, scor care va rămâne până la finalul partidei”, informează FC Bistrița.

În urma acestui rezultat, FC Bistrița rămâne pe primul loc în clasament, la 4 puncte de Dumitra, cu un joc în plus.
La juniori, formația a învins cu 6-0.

(2)

Leave a Reply