tractor

Fermierii controlați, ultimii la subvenție

Fermierii din eșantionul de control ar putea fi printre ultimii care primesc tranșe plătite de APIA, informează site-ul Agroinfo.

Deși rapoartele de control au fost introduse deja în sistemul informatic și este în curs rularea controlului administrativ și gestionarea erorilor, aceste proceduri sunt de durată, susțin șefii de la APIA.
Neregulile descoperite sunt diverse, pornind de la unele parcele amplasate greșit – spune Nicolae Horumbă, director general adjunct APIA.
La teledetecție s-a constatat că pe locul unde fermierii și-au declarat suprafețele, nu se regăsesc culturile, dar sunt si erori legate de nerespectarea regulilor de ecocondiționalitate.
La aceasta oră există circa 55.000 de fermieri care au fost controlați clasic și prin teledetecție la nivel național. Pe cererile unice ale acestor fermieri se lucrează, în acest moment, pe controlul administrativ. E vorba de o suprafață de 1,5 milioane ha.
În fiecare an, APIA extrage un eșantion de control. Numărul de fermieri din eșantionul 2015 este aproximativ egal cu cel din campania 2014.
Sancțiunile aplicate fermierilor pornesc de la 1% din suma care li se cuvine din schemele de plată și pot să ajungă până la excluderea de la plata subvențiilor.

(9)

Leave a Reply