FESTIVAL CELTIC

Festivalul Celtic Transilvania-program

Festivalul Celtic Transilvania, nu înseamnă doar concerte rock, este în fapt un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzică bună.

Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

„În cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților care între sec. V I. Hr. – IV D. Hr. au trăit în imediata apropiere a orașului nostru.
Se dorește ca prin intermediul acestui eveniment organizat sub forma unui festival de trei zile, să atragem atenția publicului asupra modului de viață din perioada epocii La Téne. Dorim să atingem aspecte ale războaielor dintre ei și daci, dar și aspecte legate de folclorul și mesteșugurile acestei civilizații”, precizează organizatorii.

Programul este următorul:
Vineri 22 iulie – seară de tradiții, folk, folclor și metal: Teatrul Nescris din Șanț, Mădălina Ancuța Mârza, Vasile Soporan și Taraful de la Frata, rapsodul Nicolae Pițiș, declarat de UNESCO ”tezaur uman viu” (apare pe coloana sonoră a celebrului film ”Pintea”) și ucenica sa Maria Casandra Hauși, Andrew McGuiness & John Trevor, trupa Arhaic, Ad-Hoc, Dirty Shirt.

Sâmbătă 23 iulie – ”Noaptea barbarilor”: New Proscenium, Ethernus, E-an-na, Halmyris, Ashaena, God, Bucovina.

Duminică 24 iulie – ”Irish Night”: ”Brian Moloney, Little Routes, Mist, Richie Healy, Andrew McGuiness & John Trevor, Selfish Murphy.

Vor fi prezente trupele de reconstituire istorică Omnis Barbaria, Virtus Antiqua, Geto-Dacii din Molodva, Terra Taurina din Italia, Terra Celtica din Polonia.

În cadrul festivalului se va organiza o Tabără a arcașilor, destinată celor care doresc să se inițieze în tirul cu arcul. Aici vor învăța cum se confecționează diverse tipuri de arcuri tradiționale și cum se utilizează.

(22)

Leave a Reply