fc bistrita

Final de sezon pentru FC Bistrița!

Un final frumos, pentru FC Bistrița, care a reușit să își îndeplinească obiectivele propuse.

„Iată că s-a tras cortina peste un nou sezon al ligii a patra, un sezon special am spune, asta deoarece formația noastră s-a impus frumos, greu dar meritat. În anul competițional 2015-2016 proaspăt încheiat FC Bistrița a bătut recorduri, și-a atins obiectivele propuse și a reușit cel mai de preț lucru: a promovat în liga a treia, lăsând în spate fotbalul județean, sperăm pentru multă vreme. Cu această ocazie dorim să vă facem o prezentare în cifre a sezonului 2015-2016 și să mulțumim jucătorilor, antrenorilor, celor din stafful clubului, sponsorilor pentru munca depusă în a susține și realiza obiectivele propuse.

Sezonul 2015-2016 a fost unul de răsunet, a fost un an competițional în care formația noastră a câștigat pentru prima dată în istoria ei Cupa României faza județeană, obținând automat calificarea în fazele superioare ale Cupei României, unde cel mai probabil va întâlni o formație de liga a treia; și-a adjudecat titlul de campioană a ligii a patra fără să piardă vreo partidă în toate cele 24 susținute în această competiție; a reușit mult visata promovare în liga a treia după „dubla” cu campioana județului Suceava, Șomuz Fălticeni. Ba mai mult, la un calcul simplu observăm că FC Bistrița a reușit un sezon aproape perfect, cu 30 de partide jucate în 3 competiții, 24 de victorii adunate, 6 egaluri și 0 înfrângeri, 144 de goluri marcate și doar 22 de goluri primite, performanță nemaiîntâlnită în fotbalul bistrițean de foarte multă vreme.

După o perioadă de nesiguranță legată de înscrierea echipei în campionat, s-a reușit ca toate negocierile dintre oamenii care au condus echipa până în acest sezon și cei nou veniți să fie materializate, și astfel să se ducă o campanie rapidă și utilă în urma căreia o serie de jucători noi au fost aduși în lotul echipei FC Bistrița. Alături de nucleul format de Sergiu Mîndrean cu care s-a reușit promovarea în liga a patra, începând cu 2015-2016 au mai venit să pună umărul la promovare și „greii” fotbalului bistrițean Sergiu Costin, Alin Chibulcutean, Cristian Pop, Cătălin Bucur, jucători care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Au sosit și alți juniori antrenați de Eugen Voica, juniori de o reală valoare, despre care cu siguranță o să mai auzim. Conduși de pe margine de Eugen Voica, Dinu Vlad și mai apoi Sergiu Costin, sustinuți la capitolul administrativ de președintele Florin Sîngeorzan și de membrii Buia Teodor Cornel Irimieș și Cristian Stanciu, băieții și-au făcut datoria și au dus clubul la un nivel superior”, informează FC Bistrița.

(4)

Leave a Reply